Следва

17-годишната Белослава в пищния блясък на Emporio Armani

#TheLatest: Нашият Кико Костадинов пак с чепици за Asics. Твърде добри, при това

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 4 години


Кико Костадинов, снимка Culture Edge

Творящият в Лондон български дизайнер Кико Костадинов продължава своето партньорство със спортния гигант ASICS, като този път под светлините на прожекторите попада първият дамски модел, създаден под общия почерк на двете имена.

Моделът носи името Gessirit и за първи път дебютира по време на есенно-зимното дамско дефиле за 2019-та на българина, което отчасти е дело и на двете току-що завършили Central Saint Martins близначки Фанинг, с които Костадинов решава да работи под едноименния си бранд.

Дизайнът, предлагащ се в два цвята - синьо и сиво-розово, ще бъде достъпен за продажба от 21 септември, а цената му е 180 долара. Това обаче, което неизменно привлича вниманието ни днес, е рекламната кампания, придружаваща модела и заснета от японската фотографка Фумико Имано. Имано е позната в артистичните среди именно със своята нестандартна естетика и шантавите автопортрети, изобразяващи я заедно с имагинерната й близначка.

Пред сп. AnOther японката споделя, че се запознава с Костадинов съвсем случайно на парти, заговаря го по повод предишната рекламна кампания на колаборацията, която разгледахме през април, вижте ТУК, и той просто й предлага да заснеме следващата. И добавя, че са снимали в Япония, а цялостната стилистика и изпълнение е зависела единствено от нея: "Искаха от мен да направя това, което по принцип правя - да снимам себе си." По-голямата част от кадрите са "запечатани" в родната къща на Имано, а останалата - в околните паркове, където позира, разбира се, редом до въображаемата си близначка.

По отношение на стайлинга нещата са облекчени - фотографката използва свои винтидж дрехи или се снима гола, за да останат кецовете единствен акцент в кадрите.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.