Следва

Max Mara - красотата, която убива

Папратът и коприните на Муича Прада х 50 пълни ансамбъла

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Ревюто на Prada за топлите сезони на следващата година премина снощи в Милано, Меката на модата в Италия и епицентър на бурята от ревюта, представящи модата за следващата пролет.

Колекцията на първокласната италианска марка, структурирана от 50 пълни ансамбъла, буди противоречиво чувство. От една страна, някои от предложенията са толкова чудно носталгични, че знаем, че ще ги желаем много силно, когато моментът на продажбите наближи.


Лоренцо Бертели, млад рали състезател с Миуча Прада за майка, ясна мисия и много фенки


От друга страна, има нещо толкова безнадеждно в дължините, цветовете, някои декорации и някои аксесоари, че сякаш не искаме да разгледаме колекцията втори път, или поне не изцяло.

Иначе, декорът за ревюто е разработен от архитектурното бюро AMO на известния холандец Рем Колхас: пространството е украсено с цветни керамични плочки и това стои наистина вълшебно на замисъла на Миуча.


Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово


Локацията е Fondazione Prada, където утре се открива изложба под кураторството на Уес Андерсън и жена му Джуман Малуф. Цветовете, използвани за оформяне на пространството се римуват с палитрата на колекцията: лимоновото "ходи" и по пода, и по топовете, вързани с ленти на раменете, и върху шапките с вирната периферия; асфалтовото прелива от плочките върху миди-полите и вталените жакети, нежно-розовият цвят облива чантите и леките рокли - фаворит за нас! - с едно рамо.

Прави силно впечатление присъствието на папрат върху тъканите - срещаме го като лайтмотив - и също ни допада - като принт, апликации, бродерии и декорация от пайети.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.