Следва

Street Style: London Fashion Week и 10-те топ тенденции оттам

Max Mara - красотата, която убива

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Въодушевена, но никога объркана и хаотична, облечена в класическа, вечна елегантност. Става въпрос за женския "Джеймс Бонд"-образ, защото "в съвременната фантастика има нужда от повече жени тайни агенти", пише Наташа Уолтър, върл феминист. В книгата си "A Quiet Life" авторката поставя женския образ в центъра на една шпионска история с неопределен исторически момент на случване, а където свършва нейния разказ, оттам започва да крои Креативният директор Иън Грифитс за Max Mara Пролет/Лято 2020.

Палитрата е рапсодия на пастелните розови, черни, бледосини, сиви и зелени тонове. Грифитс не подминава да отдаде дължимото и на знаковия за марката камел, оцветил тренчове, поли до под коляното и пуловери.

На високите токове с бойна стъпка крачат Джиджи и Бела Хадид, Кая Гербер, Джоан Смолс и Витория Черети, всяка от които влязла в образа на фаталната жена, ползваща се с разрешение да убива. Път на шпионите! Хладните оръжия са елегантни аксесоари, пригодени да красят перфектно скроени костюми, тренчове, палта. Агент Max Mara е готов да се яви по служба...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.