Следва

Зверски вкусен!

Всичко, което не знаем за мъжа на Меган Маркъл

"Толкова искам да съм обикновен, а не принц, а баща ми непрекъснато ми напомня за това", - жалва се принц Хари.

Celebrities преди 4 години

От момента на изричането на тази думи са минали години, принцът от дете стана мъж, създаде семейство, вече е баща. Изглежда намерил отличен баланс между своя статус и желанието си да живее относително нормален живот. Днес, вече на 35, навършени на 15 септември, по повод своеобразния юбилей View Sofia систематизира някои слабо известни факти от биографията на Принца.

В един хубав момент от тийнейджърството му, Хари решава на майтап да смени официалното гласово съобщение на телефона на Елизабет, записвайки свое. Което звучи така: "Здрасти, как сте? Аз съм Лиз, за съжаление, далеч от трона в този момент, така че наберете едно за горещата линия с Филип, две - за връзка с Чарлз, и три –– ако искате да си побъбрите с коргитата".

Хари иначе се зове Хенри, а съвсем пълното му име е Хенри Чарлз Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор.

Дълго време се спекулира, че истинският баща на Хари е офицер Джеймс Хюит, един от любовниците на принцеса Даяна. Независимо че романът на Лейди Ди с Хюит започва, когато Хари е на две години, слуховете витаят много дълго и много упорито. Налага се, с цел изтриване на всяко съмнение, и по искане на кралското семейство, да бъде направен ДНК тест. Въпросният доказва, че Хари е на Чарли.

Даяна е особено строга с Хари, макар че като дете по-малкият син на принцесата е доста по-послушен от брат си Уилям, нещо, което сега трудно вярваме.

И Уилям, и Хари, живеят от доходите на баща си, принц Чарлз. Чарлз обезпечава изцяло финансово и двете си снахи - Меган Маркъл и Кейт Мидълтън.

Когато Хари навършва 30, той, по силата на завещанието на Даяна, получава в дар сватбената й рокля.

През 2014 година по американския канал Fox започва излъчвания риалити-формат "Искам да се омъжа за Хари". 12 момичета се борят за любовта на принца, изобразен за нуждите на шоуто от двойник - някой си Матю Хикс. За който участничките - американки, са абсолютно сигурни, че е самата кралска особа. Интригата не се заплита дълго - шоуто е прекратено след 4 епизода.

След училище Хари постъпва в колежа Итън, където на ум и разум се учат десетки премиер-министри на страната, както и грамадни литературни светила - Джордж Оруел и Ян Флеминг, между останалите. Принцът учи основно география и история на изкуството, което не пречи на финала на обучението да върже едва тройка по първия предмет. И все пак, общият бал от Итън му позволява да влезе в Кралската военна академия.

По време на обучението в колежа обвиняват принца в мошеничество: една от преподавателките заявява, че тайно е подготвила една от курсовите му работи. Проведено е разследване, което доказва невинността на Хари.

Учението си във военната академия принцът започва след известна пауза от колежанското учене. За да си почине от непрестанното зубрене, да поразгледа света и света да го види, пък и с цел проверка на собствените възможности и нагласи, Хари една година работи в австралийска ферма. Като пастир.

Хари обожава Африка, където ходи във всеки възможен случай. По време на един от триповете принцът снима в Лесото документалния филм "Забравеното кралство", който разказва за проблема СПИН. Прожекциите на филма донасят на благотворителната кауза няколко милиона долара. Именно в Африка Хари среща и се запознава с мацките от Spice Girls, групата, чийто пръв фен е тогава. След време Хари признава, че тази среща се е запечатала като едно от най-ярките преживявания на детството му.

Още нещо пикантно - през 2009-та Хари е влюбен в Дженифър Анистън, съответно се домогва като пубер до вниманието й. За "казуса" съобщава същото лято Йен Халперин, автор на книга, посветена на Анистън. Според него, принцът разказвал на приятелите си, че е открил, най-накрая, истинска принцеса. Сдобил се с телефонния номер на Анистън и се готвел да звънне, за да я покани на среща. "Пуснал й първо съобщение, де, като го украсил със смеещи се човечета", The Mirror цитират част от книгата. Актрисата разбира за чувствата на Хари, но не им отвръща, може би, а може би не, заради разликата във възрастта (принцът е с 16 години по-млад).

Няколко години назад принцът взима участие в 16-дневна експедиция до Южния полюс. Експедицията е с благотворителна цел - да набере средства за ранени войници. Преди да тръгне заедно с останалите си шестима другари на дългия 335-километров маршрут, Хари тренира като змей - включително и с упражнения в хладилна камера.

Бившото гадже на Хари - Кресида Бонас - е негова далечна роднина. Британски колеги уточняват, че всъщност единственият им общ роднина е от девето коляно - крал Карл II.

Хари е много много близък с Кейт Мидълтън, нарича я "сестрата, която нямам". След раздялата с Кресида Бонас през 2014-та и досега, докато не започва романът му с Меган Маркъл, Хари прекарва много време в апартаментите на брат си и снаха си, спасявайки се от самотата.

Прякорът на принца е Спайк, така му казват най-близките. Именно под това име Хари се регистрира в Facebook, преди през 2012 година да закрие акаунта си.

Миналата година Хари е избран за най-популярния представител на британското кралско семейство. Отговорът на британците е напълно сериозен, социологическото проучване за целта е проведено от престижната компания YouGov. 4000 респондента дават гласа си именно за Хари. Второ място се "присъжда" на кралица Елизабет II, "бронзът" остава за по-големият брат на Хари - Уилям. Четвърто място за Кейт Мидълтън, следвана от принц Филип, съпругът на кралицата. Меган Маркъл, може би е странно, а може би смешно, попада едва на шесто място.

Отношенията с Меган Маркъл се отразяват видимо на външния вид и навиците на Хари. Принцът приключва с диетата на месояден, не слага грам алкохол в уста, разтяга се в йога асани и медитира. "Меган му показа как може да са живее по друг начин. И това му хареса. Той вече не се трови, активно спортува, хареса йогата и е много щастлив", твърди източник на британската преса.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.