Следва

Какво носи Редакцията: Плетения топ на Роузи Хънтингтън-Уайтли!

Street Style: London Fashion Week и 10-те топ тенденции оттам

Седмица на модата в Лондон Пролет/Лято 2020

Street Style преди 4 години

Няколко тенденции ни просветнаха пред погледите, благодарение на огромното количество хора, демонстриращи добра мода по улиците - форумът е оправдано тържествен за случая - Седмицата на модата в Лондон. Приключила току що, тя извади на бял свят няколко великолепни колекции, които показахме в пълнотата на подготвените от креативните директори ансамбли, съответно:


Функционалност в коприна и къдри от Victoria Beckham


Глобализация на стила, изрусена Кендал Дженър или просто Рикардо Тиши за Burberry


Романтика и радикален комунизъм при Erdem

Дочакахме, пак в рамките на въпросната London Fashion Week, и премиерата на топ-гримовете на Вики Бекъм.

И сравнихме модните си прогнози с действително случващото се като street style на една от наистина важните модни седмици в календара. От видяното, светва лампичка за следното:

Пачуърк

Дрехите, чантите, обувките, изобилстват от кръпки. Пачуърк тенденцията просто ни избива очите, защото е по своя начин агресивна за навикнатото на спокойствие модно око. И все пак, дори и за сезон, или два, в смесването на цветове, разни шарки, разнородни тъкани и съвсем далечни текстури има нещо весело и жизнено, което приемаме. Да гледаме основно, по-малко да експериментираме върху себе се, е нагласата в този момент. Но нито за миг не отхвърляме тренда в качеството му на супер свеж моден полъх.


Спортно

Къси клинове, бюстиета, дословно спортни шарки, безграничен набор шпайкове, маратонки и кецове. Не си ти, ако не си спортен. Изглежда.


Акценти в ярък цвят

Това смесване на ярки тонове много отива на междинния сезон. Розово и оранжево, силно червено, искрящо жълто, зелено като отрова, всичко е тук, за да приюти първите есенни дни и да изпрати подобаващо жегата. Сезоните танцуват, обличаме ги в танцуващ цвят.


Лицева кожа до припадък, най-вече кафява

Тотален тренд, който говори лаконично и е самодостатъчен. Отваряме спешно MyTheresa, за да си купим по нещо в кафява лицева. Може и с ефект на влечуго. Но може и гладка.


Прозрачни тренчове, и непрозрачни също

Униформата на междинните сезони също е тук, сякаш възкръснала от едно колебливо време, когато тренчът изглеждаше поостаряла дреха - два-три хладни сезона назад, имаме предвид. Сега Негово величество Шлиферът е тук и спомня на всички с къса памет какъв велик артикул е.


Ужасно груби и нескопосани обувки на ниско, в които има ултра чар

И са много, и са върху всички крака. Удивително естествено прилягат на разнообразни модни комбинации и всъщност са секси. Е, може би не чак секси, но са тренди.


Чантички на кръста и силно забележими колани пак там

Изобилие от примери, което следва.


ПЛИСЕ, т.е. солей

Някои помнят тази много застъпена тенденция от предния пиков момент - края на 80-те и началото на 90-те.

Днес плисетата, с уговорката - дребните плисета, т.нар. солей, са наистина много - на поли, на панталони на рокли, на блузи, дори на тренчове.


Шапки, шалове и всякакви украси за глава

Фаворит тук е "идиотката" на Prada, която за нуждите на собствените си аутфити набавяме оттук  или оттук . В началото ни дразнеше челно поставената емблема, но сега не ни пречи в-ъ-о-б-щ-е.


Рокли, главно бели

Дано останат в лятото. Викторианската помпозност сякаш изживя звездния си миг през пролетта и лятото на 2019-та, а предвид силно натрапчивия силует и тоталната масовост, с който трендът беше осиновен "лятоска", деликатно казано ни дойде до гуша от балонестите рокли в светли тонове. Иначе нямаме нищо против бялото.

More Street Style