Следва

Labels: Petar Petrov

Петте неща, които НЕ харесахме в бг модата

Не ни харесват вафлите, буклите в косите и удълженията. Дразни ни силиконът в гърдите, устните и по презрамките...

All fashion преди 14 години

1. Имена като Петър Петров, Светослав Колчагов (дизайнер на Vivienne Westwood, направил роклята на Кари Брадшоу във филма "Сексът и градът"), Ина Асса ( дизайнер на аксесоари Givenchy), Ливия Стоянова и Ясен Самуилов (On Aura Tout Vu) и други, работят в чужбина.

Жалко е, че добрите и можещите ни дизайнери не работят у нас.

2. Добрите ни модели дефилират по световните подиуми.

Станимира Колева, Таня Илиева, Силвия Димитрова са имена на български модели, които рядко ще свържеш с нещо българско.



Те работят и печелят в чужбина и се гордеем с тях, но просто е жалко.

3. Липсата на среден клас дрехи




Имаме достатъчно висок и нисък клас облекла, но марки като Zara и H&M не присъстват у нас. За да изглеждаш добре, ти трябват много пари или много богато въображение, неща, с които не много българи могат да се похвалят.

4. Култът към марката



Все още има значение какво носиш и къде е написано. Колко по-големи и бляскави са буквите, толкова по-добре. Посрещат те по марката на чантата ти и често те изпращат по тях. Трябва най-накрая да се научим, че не дрехата прави човека, а човекът дрехата.

5. Не харесваме, че чалга стилът вече години наред не отстъпва позиции, а напротив - засилва ги.

Не ни харесват вафлите, буклите в косите и удълженията. Дразни ни силиконът в гърдите, устните и по презрамките, както и злоупотребата с животински шарки, лак, кожа и грим. Мразим ценностите, които се пропагандират.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.