Следва

Четиво в четвъртък: "Игра на война", един разказ от читател

Постановката "Козметика на врага" по романа на Амели Нотомб със Софийска премиера в Театър Азарян

Спектакълът е част от програмата с културни събития на фестивала CineLibri, който стартира на 5 октомври в Зала 1 на НДК

Events преди 4 години



Театър Азарян
ще посрещне софийската премиера на спектакъла "Козметика на врага". Сценарият е създаден по романа на брилянтната белгийска писателка Амели Нотомб, една от най-четените френско-езични авторки. След успешната премиера в Драматичен театър "Стефан Киров" в Сливен, сега "Козметика на врага” идва в НДК на 15 октомври от 18:30 ч.

Силно застъпена в драматургичния текст на спектакъла е провокативната тема за това в какво се превръща човек, който погребва дълбоко в себе си своите най-първични емоции. Каква сила е способна да го докара до неговата пределна точка?

Сюжетът разказва за един мъж, който се оказва блокиран на летището поради технически проблем със самолета. Закъснението се проточва. Чакането става прекалено дълго. Случайна среща с непознат, който изглежда че познава толкова добре дълбочината на съвестта, успява да изрови на повърхността престъпления от болезненото минало. Случайна ли е срещата помежду им или е резултат на дяволска преднамереност?



Спектакълът разкрива психологическата типология на един определен вид убиец – неспособен да реши собствените си проблеми, поради което посяга към живота на друг човек. Но какъв е мотивът за извършване на убийството?

"Козметика на врага' разказва история за скритите пътища в съзнанието ни, провокирайни ни да се отворим към онези дълбини на подсъзнанието, които иначе с удоволствие бихме скрили от света.

Автори на драматизацията са Веселин Мезеклиев и Петър Денчев - режисьор на спектакъла. Участват актьорите Ивайло Гандев, Димитър Марков и Самуела-Ивана Церовска. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев.


Профил/Анфас: Петър Денчев


Постановката е част от програмата с културни събития на фестивала CineLibri, който стартира на 5 октомври в Зала 1 на НДК.

Билети може да закупите онлайн на www.tickets.ndk.bg и от касите на Билетен център - НДК.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.