Следва

Адриана Лима е видение в розово на "Global Ocean Gala" в Монако

Световният дизайнерски елит идва в България на Dibla семинар

Събитие от ранга и естеството на "Дибла Семинар" не се е случвало никога в България.

All About Life преди 4 години

За първи път петима световно признати авторитети в сферата на архитектурата, интериорния и продуктов дизайн, както и специалисти по въпроси, свързани с управлението на проекти, маркетинг и външни пазари идват в страната ни по покана на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн "Дибла". Лекторите ще споделят с публиката своите тайни за успех, богат опит и разнообразие от осъществени проекти на 10-и октомври 2019 г. в "Интер Експо Център".



Показател за значимостта на събитието за българската проектантска общност е фактът, че един от гостите на предстоящия "Дибла Семинар" е включен в класацията "Десетте интериорни дизайнери, които промениха света" на Boca do Lobo и BestInteriorDesigners. Големият авторитет и изключителната световна известност на участниците, заедно с полезността на темите, които ще чуете, гарантират за едно събитие, което не можете да си позволите да пропуснете.

Имайки зад гърба си редица мащабни, престижни и успешни събития в сферата на дизайна и архитектурата в България – едно от които е и предстоящото четвърто издание на Dibla Design Awards, на което ще журира самият Карим Рашид, наред с още 15 свои авторитетни колеги, екипът на "Дибла" решава да постави и основите за следващото свое голямо предизвикателство. "Дибла Семинар" е най-новият проект на Платформата, който цели да докаже, че българската публика заслужава и може истински да оцени най-доброто от световния дизайн.

Карим Рашид


стандартна регистрация до 31 септември 2019
записване в последния момент от 1 до 9 октомври 2019 срещу по-висока такса


Италианският архитект Федерико Делросо, определен като един от десетте съвременни дизайнери, променили света, ще представи пред публиката авторския си филм "Да мечтаеш истинското" ("Dreaming the Real"), който е и част от официалния подбор на Миланския фестивал за филми за дизайн 2018 г. Сред многобройните постижения на Делроссо са важните сътрудничества с марки като Davide Groppi, HenryTimi и много други. Неговата стенна лампа Mima е номинирана на 21-вия Златен Компас 2008 и е включена в постоянната колекция на ADI Compasso d'Oro Design Museum, а през 2012 г. проектът му за дизайн на ресторанти Notime е сред финалистите за Best of Year Award.


Федерико Делросо

Определяна за най-влиятелния дизайнер в Близкия Изток, избрана за "Водещ дизайнер на 2018 г." от Index Architecture & Design Awards и носител на престижната Награда за цялостен принос от Identity Design Awards, Изабел Пинтадо е истински диамант в короната от лектори на събитието "Дибла Семинар". Г-жа Пинтадо е Старши вице-президент за Африка, Китай, Близкия изток, Тайланд и регионален управляващ директор за Дубай, Бангкок, Шанхай към Wilson Associates.

Добре позната на българската публика от участието й в екипа на журито в последните три издания на DIbla Design Awards, Хасегава Аой, ръководител на магистърската програма за интериорен дизайн в Академия "Домус", Италия, ще разкрие най-важните принципи за успешен маркетинг в интериора и архитектурата. Не случайно изяви искрена готовност да се включи в програмата на "Дибла Семинар".

Инж. Татяна Станчева със своя над 15-годишен разнообразен и богат професионален опит във водещи фирми като Телетек Електроникс и Софарма Трейдинг ще представи практически и работещи съвети за водене и управление на успешен проект, свързан с дизайна. Тайната на успеха тя открива във фокуса върху клиента – какво го прави щастлив, от какво има нужда? Поставянето му в центъра и прицелването в изключителен резултат за нея винаги са били в основата на отличните постижения.



Румънският продуктов дизайнер Атила Верес ще сподели какво му е помогнало да спечели редица световни отличия, сред които Наградата за иновации 2019 г. от International Housewares Association, наградата от Design Index ADI, както и първа награда от съревнованието BMW Creative Lab, с което окончателно заявява безспорния си талант и иновативно мислене на световната дизайнерска сцена. През 2015 г. Атила създава свое собствено студио и задава началото на сътрудничество с някои от водещите световни брандове като 3М и Fratelli Guzzini. Води дисертационен курс за продуктов дизайн към Istituto Europeo di Design (IED), Милано.

В специално предвидените паузи между лекциите посетителите ще имат уникалната възможност да се запознаят отблизо с продукти и услуги на над 20 фирми, работещи в сферата на интериорния дизайн, които ще разположат свои мострени щандове в Б2Б зоната към лекционната аудитория.

ПРОГРАМА:

10:00 – 11:00 – регистрация
11:00 – 11:40 – лекция 1 / Федерико Делроссо
11:40 – 12:20 – лекция 2 / Атила Верес
12:20 – 13:30 – обяд
13:30 – 14:10 – лекция 3 / Хасегава Аой
14:10 – 14:50 – лекция 4 / инж. Татяна Станчева
14:50 – 16:00 – пауза
16:00 – 16:40 – лекция 5 /Изабел Пинтадо


Следете сайта и фейсбук страницата на платформата "Дибла" за най-актуалната информация

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.