Следва

Кой как избра да се рекламира: Кара Делевин за бижутата Dior

Строгият минимализъм среща кутюр-кича в колекцията на Givenchy

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Озаглавена NY Paris 1993, новата колекция на Клеър Уайт Келър за Givenchy е инспирирана от нейното лично преживяване през 90-те години на миналия век, когато започва работа за Calvin Klein и пътува непрестанно между Ню Йорк и Париж. Емоциите й, спомените и дори tomboy начина, по който се облича навремето се превръщат в лайтмотив на колекцията, както и още обособеният контраст между двете модни столици - властващия в Ню Йорк минимализъм и крещящата естетика на 80-те години на миналия век, оставила силен послевкус в Париж навремето.

Келър, подобно на няколко други имена, също представящи в Париж, обръща внимание на денима като неминуема част от колекцията - интересното тук е, че дизайнерката използва реални винтидж дизайни, които прекроява до добиването на сегашния им вид. Те са дръзки, говорят за устойчивост на индустрията, идват в различни силуети и дължини, включително и шорти, разкъсани при това, а като отделен акцент при денима е единичният избелен крачол.

Креативната директорка начело на Френската къща умело демонстрира как тези две така противоречиви модни течения могат да работят като едно неразривно цяло - свободните и доста груби джинси се съчетават с фини копринени топове с високи яки, обемни ръкави и красиви облечени копчета; също така денимът се вписва като прекрасно скроено палто с миди дължина - избеляло от едната страна, а от другата не.

След денима, коприната и особено кожата, са най-често използваните материи. По принцип кожата не е от първите избори, идващи наум, говорейки за топлия сезон, но за Пролет/Лято 2020-та немалък свитък от творящите в Париж дизайнери се доверяват на естетиката й. Работейки с много обем, подобно на познатия кутюр маниер, Келър припознава гладката кожа в редица дизайни - безумно красиви тренчове; минималистични в своя размер бюстиета; строги pencil поли. Костюмите, както предните сезони, така и този, са на почит, а част от тях дори влизат в интерпретацията на актуалните бермуда шорти, които в пълна еклектика вървят ръка за ръка със специфичните парти рокли, изобилстващи от цвят и богати 3D флорални декорации.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.