Следва

Емоционалният пуризъм на Valentino

Stranger Things. Хора като свръхмодерни извънземни дефилират за Balenciaga

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Обърнете внимание на подбора на модели в това изумително ревю. Усещането, докато гледаме дефилиращия микс от най-невероятни типажи е, че ни поднасят един коктейл от бъдещето, когато всички дружно си джиткаме до Марс, лунни хора ни идват на гости, а общуването е сведено до поглед. Защото само едно поглеждане, и си там. В главата и усещанията на автора на посланието.

Новаторското, в най-най-добрия смисъл на тази дума ревю на модна къща Balenciaga, премина снощи в обителта на парижкото киностудио La Cite du Cinema. Декорите на шоуто напомняха зала в европейския парламент, а на подиума преминаха десетки ултра интересни модели, сред които германският супермодел от 90-те Надя Ауерман, арт-колекционерката Карен Борос, 52-годишната руска актриса Рената Литвинова, и още, и още хора, излъчващи достойнство и класа, носейки невероятно сложната за преглъщане от раз мода на господин креативния директор на Баленсиага - Демна Гвасалия.

Кастингът на Balenciaga наистина пренася понятието fashion casting в едно ново измерение. И като казваме ново, имаме предвид съвсем ново. Защото тук не просто дефилират момчета и момичета в добре изчислено съотношение, не просто се набляга на хора, които имат нестандартни физики или ориентации, а се фокусира върху идеята за невероятното и съвършено в своята многотия разнообразие на живия живот.

Почти всички под знаменателя non-models, на най-разнообразни години, тази страховито готина сбирка от хора представи новата работа на Демна, очаквана с неизразимо грамаден интерес след новината за напускането на собствения му бранд, с достойнство и сериозност, които добавят и добавят, и добавят стойност към показаното, иначе сложено в опростената графа "модно ревю". Защото тук имаме надскачане на идея и философия, имаме нахална гениалност, и имаме доза неизбежност. Сякаш това, което показва този трийсетина годишен грузинец не може, няма да бъде и не трябва да остане заобиколено. Или неотразено.

Иначе - обем, свръхсложни конструкции, преувеличени пропорции, надписи, виц, асиметрия, лукс от бъдещето, игра, смях, мода, мода, мода.

Да!

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.