Следва

UNIQLO предлага кашмирен пуловер за 161 лева and we're loving it!

Trend Report: Tights Are The New Pants

Преглеждайки за пореден път тенденциите за Есен/Зима 2019-та, няма как да пропуснем почти константното присъствие на един особен аксесоар с въпросителна репутация.

All fashion преди 4 години

Говорим за чорапогащниците, които изненадващо или не, с пълни сили заявяват своето завръщане за новия сезон. Те са детайл от визията, който ту бива категорично отхвърлян, ту горещо приветстван, през няколко години, в такт с цикъла на модните трендове.

През изминалата пролет те уместно напомниха за своето съществуване с помощта на впечатляващо по стайлинг стрийт стайл присъствие, основно благодарение на дизайна на Marine Serre, който не просто нашумя, а съвсем откровено подчини сезона на себе си.

Последвалото развитие на малкия, но иначе запомнящ се тренд, се превежда директно на модния подиум в изобилие от примери, сред които имената на Paco Rabanne, Gucci, Rodarte и Richard Quinn, а дизайн интерпретациите, в които те се спускат, могат да бъдат безкрайни. Присъствието на цвят, разбира се, е общо-взето задължително, за да извлечем максимални позитиви от тенденцията, а интересните текстури и/или мотиви са голям плюс. Флоралните принтове съчетани с флорална рокля са абсолютно попадение, същото важи и за леопардовите такива, които поне според къщата на Paco Rabanne биват естествено стилизирани със стилето в кристали, докато при Versace на водещ план излиза внушителният подбор на палитрата, а кристалите са просто много добър бонус.

Gucci

Rodarte

Paco Rabanne

Richard Quinn

Versace

Попадналият под светлините на прожекторите аксесоар се съчетава с лекота с дизайни от всякакво естество - от миди и макси поли и рокли, с къдри или без, дори и строги такива, мини дължините пък са повече от добра идея, особено съдейки по дръзките дизайни на Антъни Вакарело за Saint Laurent, олицетворение на по-добрата парти визия.

Saint Laurent 

Anna Sui

Burberry

Marine Serre

Preen

Roksanda

More All fashion