Следва

Като няма охрана, има Джиджи Хадид. Моделът и инвазията на подиума на Chanel

Изпратиха Ширак! Салма Хайек, Карла Бруни, Владимир Путин, Бил Клинтън и останалите на погребалната церемония в Париж

Вчера Франция се прости с бившия президент Жак Ширак, който, припомняме, почина преди дни в дома си във френската столица на 86-годишна възраст.

Celebrities преди 4 години


Владимир Путин и Еманюел Макрон

За церемонията по погребението в Париж се събраха световни лидери, известни политици от цял свят, звезди. Сред опечалените бяха забелязани освен президентът на Русия Владимир Путин, експрезидентът на САЩ Бил Клинтън, князът на Монако Албер II, и още бившите президенти на републиката - Франсоа Оланд и Никола Саркози (придружен от съпругата си Карла Бруни), премиер-министърът на Унгария Виктор Орбан, президентът на Италия Серджо Матарела, министър-председателят на Ливан - Саад Харири, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и много други.


Княз Албер II


Бил Клинтън


Франсоа Оланд

В деня на събитието част от световните лидери са имали срещи с френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в църквата Сен Сюлпис, където и премина прощаването с Жак Ширак, и където са изказали съболезнованията си на близките на експрезидента на Франция.


Бриджит и Еманюел Макрос с Бил Клинтън


Никола Саркози и Карла Бруни

Да отдадат последна почит на церемонията бяха забелязани и Салма Хайек със съпруга си Франсоа-Анри Пино. Естествено, най-близките роднини на Ширак също присъстват - най-малката му дъщеря Клод и внукът Мартин Рей-Ширак са там, но 86-годишната вдовица Бернадет Ширак не е на церемонията поради силно влошеното си здраве, но е посетила закритата меса в Катедралния храм към Дома на инвалидите в града.


Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино


Клод Ширак със съпруга си Фредерик и сина им 
Мартин-Рей Ширак  

Забележително е, че вчера в памет на Жак Ширак за първи път след пожара в Парижката Света Богородица забиха камбаните й. За целта в Нотр Дам специално е бил поканен експерт, който да задвижи камбаната ръчно, преди този момент тежката 13 тона камбана се задвижва от специален двигател.


Никола Саркози и Карла Бруни


Бриджит Макрон


Салма Хайек и Франсоа-Анри Пино


Бил Клинтън


Бриджит Макрон

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.