Следва

Chanel-момичетата, които живеят на покрива

My Style: Камелия М. за леопардовите обувки и модерната класика в гардероба

VIEW SOFIA: MY STYLE

All fashion преди 4 години


Панталон - Zara, обувки - Alberto Zago, зелената рокля отзад - от непретенциозно бутиче на ул."Фритьоф Нансен"

Има нещо в Камелия, което напомня за детските романи на Астрид Линдгрен - нещо закачливо, леко пакостливо в погледа, в прическата, в стила дори, но за него по-натам.

Ками е Лъвица, на 29; завършва Администрация и управление с бакалавър Културознание и магистратура по Бизнес комуникации. Работи обаче като офис мениджър, но не е от тези, които се обличат строго и скучно - а от тези, които са толкова цветни и шармантни, че ти се иска да стоиш по цял ден в офиса, който менажират!

Оставяме се в ръцете на фината брюнетка да ни проводи през гардероба и стила си, да ни разкаже това-онова за любимите си леопардови обувки, за маминия ретро елек, за "гъзарското кожено яке Versace", по което са й останали очите, и още, и още. Да четем!

View Sofia: Ежедневието изисква да сглобим нещо като униформа, за да се движим в крак с темпото на деня, твоята каква е?
Камелия Маринова:
Старая се да бягам от униформи, матрици и други модели. За съжаление, в забързаното ежедневие трудно успявам да разгърна модните си въжделения и идеи и накрая опирам до изпробвани комбинации. С времето се наложи да снижа малко височината на токчетата, но иначе гледам обстоятелствата да не ме ограничават особено.




Дънково яке - винтидж Blumarine, розова чанта Zara

V.S.: А кога си позволяваш да я разчупиш? И приисква ли ти се често?
К.М. :
Често ми се приисква да се възползвам от потенциала на гардероба си и периодично имам такива пориви. Както споменах, генерално се старая да не се поддавам на удобството на униформата и почти ежедневно разчупвам офисното облекло с някой умерено закачлив елемент.


Рокля - Zara, обувки - Alberto Zago

V.S.: На коя покупка последно се зарадва като малко момиченце на нова рокля?
К.
М. : Мисля, че на тези си леопардови обувки. Дълго време им се кумих и сега са един от любимите ми артикули. 

V.S.: Откъде пазаруваш всъщност?
К.
М. : Не се ограничавам или фиксирам върху определени марки и магазини. Щом нещо ми допадне, вземам си го. Избягвам масовите марки, понеже качеството на материите обикновено не ми допада, но все пак допълвам гардероба си понякога със Zara и другите подобни. Любими са ми малки непретенциозни бутичета, които предлагат уникални и качествени стоки.


Рокля Zara

V.S.: А с каква периодичност?
К.
М. : Не мога да кажа, че пазарувам често и че имам някакъв изграден модел за подновяване на гардероба. Трудно се разделям с дрехи и не виждам смисъл да трупам в излишък, така че нещо трябва много да ме впечатли, за да си го купя. 

V.S.: Особено много се говори напоследък за еко мода, fur-free, знаеш, и у нас се работи усилено по този казус, за #RethinkFashion движението като цяло. Ние се стараем също, в какво откриваш своя принос?
К.
М. : Както споменах, не пазарувам често и необуздано. Уповавам се и на класики от маминия гардероб, имам и втора употреба находки, така че вярвам, че не съм роб на модата и консуматорството. 


/С любимите обувки и елечето на мама/


Риза - отново на мама, очила Versace

V.S.: Ах, това елече! Откъде? 
К.
М. Елечето е на майка ми. Искрено се възхищавам на качествените и стилни покупки, които е осъществявала през годините и тихичко се възползвам от тях.

V.S.: Има едно неписано правило, че ако не мислиш, че ще облечеш дадена дреха повече от 10 пъти за един сезон, не си заслужава да я купуваш. Твоето мерило какво е?
К.
М. : Донякъде припознавам това правило, но пък имам и дрехи, които са за особени поводи и чакат момента си. Мерило за мен е качеството на дрехата. С годините ми стана важно тя да бъде от естествена материя – рядко правя изключения, и разбира се, трябва да ми стои добре. Има дрехи, които са впечатляващи на закачалка, но просто не са твоето нещо. 


Рокля - Banana Republic

V.S.: Имаме много стара и мила рубрика "Обичам мама, тя ме научи на стил!", теб кой те научи?
К.
М. : Не мога да кажа, че някой целенасочено ме е учил или съветвал как да се обличам. Със сигурност стилът на майка ми има голям принос за изграждането на моя чрез личния й пример. Все пак аз съм доста по-нестандартна в съчетанията от нея – комбинирам класика с по-екстравагантни елементи, надявам се да съм си обособила личен усет и стил. 


Блейзър - Missoni (second hand)

V.S.: Много цветове виждаме тук, вярваш ли в силата на значението им или се доверяваш по-скоро на моментното си усещане?
К.
М. : Със сигурност вярвам в силата на цветовете, но не маниакално. Понякога усещам, че не ми е съвсем комфортно, когато се понеса изцяло в черно, така че се старая винаги да има цветен фрагмент. Все пак облеклото ми винаги отговаря пряко на състоянието ми, така че често си давам сметка постфактум, че в определен период съм акцентирала на дадена гама несъзнателно. 



V.S.: Еха, богатство от щампи! WE LOVE! Коя ти е любимата?
К.
М. : Имаше една група във Facebook – "най обичам селски пръчки и леопардови щампи". Ами... не се припознавам със съсловието, но определено обичам леопардови щампи.

V.S.: Нещото, което не подозираме, че ще открием в гардероба ти?
К.
М. : Подозирате ли ме в притежанието на латексов панталон?


Рокля - Zara

V.S.: Търсим момичешки съвет - след рязко отслабване/напълняване, често се оказваме с гардероб, пълен с дрехи, които не ни стават вече/още, какво е най-разумно да се направи в случая? Със сигурност не да ги оставим да събират прах...
К.
М. : Виждам, че вече из цяла София има контейнери за предаване на дрехи в добър вид, които да помогнат на хора в нужда, така че това е едно добро решение. Може да бъдат споделени и с приятел, могат да бъдат продадени – вариантите са много, ако си нямаме работа с някой Плюшкин.



V.S.: Имаш ли си отличителен моден белег, по какво да те познаем?
К.
М. : Мисля, че отличителният ми белег е ретро елементът във визията, афинитетът към животински шарки и всичко лъскавко. 

V.S.: Питахме и Джорджи Хаят (ТУК), питаме и теб - коя е по-добрата инвестиция от палто Max Mara в момента?
К.
М. : Трудно ми е да кажа коя е по-добра, но мога да кажа коя е по-лоша инвестиция, според мен – всякаквите модерни марки тип Vetements, чиято стойност в моите очи е незначителна. Улавят някаква културна вълна, но не намирам нищо достатъчно впечатляващо и стилно в колекциите им. 

V.S.: Как ще определиш стила си?
К.
М. : Мога да кажа, че е комбинация между класика и съвремие. Не се влияя от модните тенденции, така че май успявам да съм същевременно актуална и неактуална.



V.S.: Какво ти събра очите последно?
К.
М. Не беше твърде скоро, но има един страхотен магазин на ул. "Цар Иван Асен I", в който има както vintage находки, така и модели на собствениците. Та, там имаше едно vintage кожено яке на Versace – много гъзарско, но май го изпуснах.

V.S.: Аксесоарите са важни до степен на...
К.
М. : Важнички са. Аз често залагам на дюс облекло с впечатляващ аксесоар за акцент. Абе, доста са си важни май, защото се случва да се връщам, след като съм излязла, за някое пръстенче, обичка, герданче, без което визията ми в моите си очи няма да е същата. 

V.S.: "По дрехите" те посрещнахме, ти си избери с какво да те изпратим.
К.
М. : Изпратете ме с добро. Снимката на корицата ми във Facebook гласи следното: "Let no one come to you without leaving happier / Не позволявай на никого да идва при теб без да си тръгне по-щастлив", така че се надявам да съм допринесла дори и с точица за това.

Си, и още как!


My Style: Радостина Д., руса, нахална и млада


За да е приятен и послевкусът от красивите покупки, а не само моментното преживяване, следва да обърнем внимание на грижата за тъканите. Perwoll в новата лимитирана серия Renew Advanced Effect и специална Fibrex-Tech технология върши точно онова, от което любимите ни дизайни най се нуждаят. Формулата работи в две основни посоки, за да се радваме на покупките ни задълго във времето - влакната биват подсилени, а яркостта на цветовете бива увеличена още след няколко пранета.



#RethinkFashion

More All fashion