Следва

Chanel-момичетата, които живеят на покрива

My Style: Камелия М. за леопардовите обувки и модерната класика в гардероба

VIEW SOFIA: MY STYLE

All fashion преди 4 години


Панталон - Zara, обувки - Alberto Zago, зелената рокля отзад - от непретенциозно бутиче на ул."Фритьоф Нансен"

Има нещо в Камелия, което напомня за детските романи на Астрид Линдгрен - нещо закачливо, леко пакостливо в погледа, в прическата, в стила дори, но за него по-натам.

Ками е Лъвица, на 29; завършва Администрация и управление с бакалавър Културознание и магистратура по Бизнес комуникации. Работи обаче като офис мениджър, но не е от тези, които се обличат строго и скучно - а от тези, които са толкова цветни и шармантни, че ти се иска да стоиш по цял ден в офиса, който менажират!

Оставяме се в ръцете на фината брюнетка да ни проводи през гардероба и стила си, да ни разкаже това-онова за любимите си леопардови обувки, за маминия ретро елек, за "гъзарското кожено яке Versace", по което са й останали очите, и още, и още. Да четем!

View Sofia: Ежедневието изисква да сглобим нещо като униформа, за да се движим в крак с темпото на деня, твоята каква е?
Камелия Маринова:
Старая се да бягам от униформи, матрици и други модели. За съжаление, в забързаното ежедневие трудно успявам да разгърна модните си въжделения и идеи и накрая опирам до изпробвани комбинации. С времето се наложи да снижа малко височината на токчетата, но иначе гледам обстоятелствата да не ме ограничават особено.




Дънково яке - винтидж Blumarine, розова чанта Zara

V.S.: А кога си позволяваш да я разчупиш? И приисква ли ти се често?
К.М. :
Често ми се приисква да се възползвам от потенциала на гардероба си и периодично имам такива пориви. Както споменах, генерално се старая да не се поддавам на удобството на униформата и почти ежедневно разчупвам офисното облекло с някой умерено закачлив елемент.


Рокля - Zara, обувки - Alberto Zago

V.S.: На коя покупка последно се зарадва като малко момиченце на нова рокля?
К.
М. : Мисля, че на тези си леопардови обувки. Дълго време им се кумих и сега са един от любимите ми артикули. 

V.S.: Откъде пазаруваш всъщност?
К.
М. : Не се ограничавам или фиксирам върху определени марки и магазини. Щом нещо ми допадне, вземам си го. Избягвам масовите марки, понеже качеството на материите обикновено не ми допада, но все пак допълвам гардероба си понякога със Zara и другите подобни. Любими са ми малки непретенциозни бутичета, които предлагат уникални и качествени стоки.


Рокля Zara

V.S.: А с каква периодичност?
К.
М. : Не мога да кажа, че пазарувам често и че имам някакъв изграден модел за подновяване на гардероба. Трудно се разделям с дрехи и не виждам смисъл да трупам в излишък, така че нещо трябва много да ме впечатли, за да си го купя. 

V.S.: Особено много се говори напоследък за еко мода, fur-free, знаеш, и у нас се работи усилено по този казус, за #RethinkFashion движението като цяло. Ние се стараем също, в какво откриваш своя принос?
К.
М. : Както споменах, не пазарувам често и необуздано. Уповавам се и на класики от маминия гардероб, имам и втора употреба находки, така че вярвам, че не съм роб на модата и консуматорството. 


/С любимите обувки и елечето на мама/


Риза - отново на мама, очила Versace

V.S.: Ах, това елече! Откъде? 
К.
М. Елечето е на майка ми. Искрено се възхищавам на качествените и стилни покупки, които е осъществявала през годините и тихичко се възползвам от тях.

V.S.: Има едно неписано правило, че ако не мислиш, че ще облечеш дадена дреха повече от 10 пъти за един сезон, не си заслужава да я купуваш. Твоето мерило какво е?
К.
М. : Донякъде припознавам това правило, но пък имам и дрехи, които са за особени поводи и чакат момента си. Мерило за мен е качеството на дрехата. С годините ми стана важно тя да бъде от естествена материя – рядко правя изключения, и разбира се, трябва да ми стои добре. Има дрехи, които са впечатляващи на закачалка, но просто не са твоето нещо. 


Рокля - Banana Republic

V.S.: Имаме много стара и мила рубрика "Обичам мама, тя ме научи на стил!", теб кой те научи?
К.
М. : Не мога да кажа, че някой целенасочено ме е учил или съветвал как да се обличам. Със сигурност стилът на майка ми има голям принос за изграждането на моя чрез личния й пример. Все пак аз съм доста по-нестандартна в съчетанията от нея – комбинирам класика с по-екстравагантни елементи, надявам се да съм си обособила личен усет и стил. 


Блейзър - Missoni (second hand)

V.S.: Много цветове виждаме тук, вярваш ли в силата на значението им или се доверяваш по-скоро на моментното си усещане?
К.
М. : Със сигурност вярвам в силата на цветовете, но не маниакално. Понякога усещам, че не ми е съвсем комфортно, когато се понеса изцяло в черно, така че се старая винаги да има цветен фрагмент. Все пак облеклото ми винаги отговаря пряко на състоянието ми, така че често си давам сметка постфактум, че в определен период съм акцентирала на дадена гама несъзнателно. 



V.S.: Еха, богатство от щампи! WE LOVE! Коя ти е любимата?
К.
М. : Имаше една група във Facebook – "най обичам селски пръчки и леопардови щампи". Ами... не се припознавам със съсловието, но определено обичам леопардови щампи.

V.S.: Нещото, което не подозираме, че ще открием в гардероба ти?
К.
М. : Подозирате ли ме в притежанието на латексов панталон?


Рокля - Zara

V.S.: Търсим момичешки съвет - след рязко отслабване/напълняване, често се оказваме с гардероб, пълен с дрехи, които не ни стават вече/още, какво е най-разумно да се направи в случая? Със сигурност не да ги оставим да събират прах...
К.
М. : Виждам, че вече из цяла София има контейнери за предаване на дрехи в добър вид, които да помогнат на хора в нужда, така че това е едно добро решение. Може да бъдат споделени и с приятел, могат да бъдат продадени – вариантите са много, ако си нямаме работа с някой Плюшкин.



V.S.: Имаш ли си отличителен моден белег, по какво да те познаем?
К.
М. : Мисля, че отличителният ми белег е ретро елементът във визията, афинитетът към животински шарки и всичко лъскавко. 

V.S.: Питахме и Джорджи Хаят (ТУК), питаме и теб - коя е по-добрата инвестиция от палто Max Mara в момента?
К.
М. : Трудно ми е да кажа коя е по-добра, но мога да кажа коя е по-лоша инвестиция, според мен – всякаквите модерни марки тип Vetements, чиято стойност в моите очи е незначителна. Улавят някаква културна вълна, но не намирам нищо достатъчно впечатляващо и стилно в колекциите им. 

V.S.: Как ще определиш стила си?
К.
М. : Мога да кажа, че е комбинация между класика и съвремие. Не се влияя от модните тенденции, така че май успявам да съм същевременно актуална и неактуална.



V.S.: Какво ти събра очите последно?
К.
М. Не беше твърде скоро, но има един страхотен магазин на ул. "Цар Иван Асен I", в който има както vintage находки, така и модели на собствениците. Та, там имаше едно vintage кожено яке на Versace – много гъзарско, но май го изпуснах.

V.S.: Аксесоарите са важни до степен на...
К.
М. : Важнички са. Аз често залагам на дюс облекло с впечатляващ аксесоар за акцент. Абе, доста са си важни май, защото се случва да се връщам, след като съм излязла, за някое пръстенче, обичка, герданче, без което визията ми в моите си очи няма да е същата. 

V.S.: "По дрехите" те посрещнахме, ти си избери с какво да те изпратим.
К.
М. : Изпратете ме с добро. Снимката на корицата ми във Facebook гласи следното: "Let no one come to you without leaving happier / Не позволявай на никого да идва при теб без да си тръгне по-щастлив", така че се надявам да съм допринесла дори и с точица за това.

Си, и още как!


My Style: Радостина Д., руса, нахална и млада


За да е приятен и послевкусът от красивите покупки, а не само моментното преживяване, следва да обърнем внимание на грижата за тъканите. Perwoll в новата лимитирана серия Renew Advanced Effect и специална Fibrex-Tech технология върши точно онова, от което любимите ни дизайни най се нуждаят. Формулата работи в две основни посоки, за да се радваме на покупките ни задълго във времето - влакната биват подсилени, а яркостта на цветовете бива увеличена още след няколко пранета.



#RethinkFashion

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.