Следва

Dunkin’ Donuts – гордостта на Америка

Гениалните прости неща с балсамов оцет

Тази седмица се съсредоточихме върху балсамовия оцет и неговият отличителен принос за съвършенството на всяко...

Стил преди 16 години
Тази седмица се съсредоточихме върху балсамовия оцет и неговият отличителен принос за съвършенството на всяко ястие. Допитахме се до Ренато Бергонцини и неговата книга "В КУХНЯТА С БАЛСАМОВИЯ ОЦЕТ". Ето какво избрахме за вас:

САЛАТА ОТ РИБА ТОН И ЛУК

<@SITE_URLstrong>Тази салата е стара и добре позната, балсамовият оцет я предлага отново изваждайки я от традиционния й вариант свързан с историческата бедност. Ароматните нюанси на този оцет неутрализират и смесват добре контрастния вкус на двете основни съставки.

Продукти:

- риба тон 400 гр.,
- средно голяма глава лук,
- лъжица зехтин екстра върджин,
- лъжица балсамов оцет,
- сол
<@SITE_URLstrong>
Нарежете лука на филийки и го задушете на водна баня за около час. Отцедете го добре и го подправете в следния ред: сол, оцет и зехтин. Оставете го в керамичен съд за около 5 - 6 минути и добавете рибата тон. Разбъркайте добре и сервирайте.
Подходящо вино: Бяло вино, Rosati и Lambrusco сервирано добре охладено.





ОМЛЕТ С ЛУК <@SITE_URLstrong>

Продукти:

- 4 яйца,
- пресен лук 120 гр.,
- зехтин,
- балсамов оцет 2 лъжички,
- черен пипер
<@SITE_URLstrong>
Нарежете на тънко, или смелете на едро лука, запържете го леко в олиото, така че да омекне без да се зачерви; прибавете вече разбитите яйца, със щипка пипер, разбъркайте добре, оформете кръга на омлета, изсипвайки продуктите в тиган.

Когато по краищата се види, че отдолу е добре приготвен, обърнете.

Омлетът никога не трябва да бъде прекалено запържен и тъмен, а да остане с хубав блед златист цвят: силният вкус на лука в контраст с леката мекост на яйцето отново ще намери ефикасен съюзник в лицето на балсамовия оцет, който ще му помогне да не се възгордее. Ето че, когато свалим от тигана и го сложим в чинията (добре затоплена), омлетът трябва да получи една лъжичка с оцет. Вкус и аромат ще го превърнат в нещо съвсем друго и ще ви накарат да забравите че не сте сложили сол.
Подходящи вина: Lambrusco



More from View Sofia

More Стил