Следва

Sofia Street Style: Михаела, която донесе есента

Louis Vuitton се обяснява в любов на Париж

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Никола Гескиер сложи край на Парижката модна седмица с вълнуващо шоу, обяснение в любов на Париж, спомен за 80-те и поклон пред Ар нуво стила.

Louis Vuitton избира да завърши Модния месец, връщайки на подиума безгрижната и еуфорична атмосфера на Париж от края на XX век - периода на напразни илюзии и мечти, точно преди кошмара на Войната, в който ясно се отличава заформянето на нов буржоазен стил.

Този стил служи за отправна точка на дизайнера в пролетно-лятната колекция за 2020-та. Обемните сиулети, десените, бродериите, елементите, напомнящи стъклените вази на Тифани - Гескиер използва стила на Ар нуво за вдъхновение, но го осъвременява и съчетава с 80-тарски препратки. Резултатът е шедьовър.

Моделите се носят по подиума, докато на огромен екран тече прочувствено изпълнение на транссексуалната изпълнителка Sophie - "It's Ok to Cry". И е редно да кажем, подобен финал заслужава сълзите ни.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.