Следва

Sofia Street Style: Михаела, която донесе есента

Louis Vuitton се обяснява в любов на Париж

ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2020

Runway преди 4 години

Никола Гескиер сложи край на Парижката модна седмица с вълнуващо шоу, обяснение в любов на Париж, спомен за 80-те и поклон пред Ар нуво стила.

Louis Vuitton избира да завърши Модния месец, връщайки на подиума безгрижната и еуфорична атмосфера на Париж от края на XX век - периода на напразни илюзии и мечти, точно преди кошмара на Войната, в който ясно се отличава заформянето на нов буржоазен стил.

Този стил служи за отправна точка на дизайнера в пролетно-лятната колекция за 2020-та. Обемните сиулети, десените, бродериите, елементите, напомнящи стъклените вази на Тифани - Гескиер използва стила на Ар нуво за вдъхновение, но го осъвременява и съчетава с 80-тарски препратки. Резултатът е шедьовър.

Моделите се носят по подиума, докато на огромен екран тече прочувствено изпълнение на транссексуалната изпълнителка Sophie - "It's Ok to Cry". И е редно да кажем, подобен финал заслужава сълзите ни.

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 3 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.