Следва

Сериен шегаджия нападна Джъстин Тимбърлейк преди ревюто на Vuitton

Започва първата Шведска седмица в България!

В четвъртък вечер (03.10.2019) с официална вечеря, организирана от Бакхус и Шведско-българската търговска камара (SweCham), ще бъде открита първата за България седмица посветена на шведските култура и бизнес!

All About Life преди 4 години

В продължение на 10 дни, от 3-ти до 13-ти октомври, редица културни и бизнес събития ще ни срещнат с Швеция отблизо.

Гост-готвач на вечерята в класически шведски стил ще бъде Председателят на SweCham, Стефан Бенгтссон. Събитието ще се проведе в демонстративен ресторант ShowHow, Томеко, където гостите ще могат буквално да се докоснат до шведските традиции в кулинарията.


След кулинарията насочваме вниманието си към културата и в частност литературата и киното. Първият уикенд в рамките на Шведската седмица ще завърши с гала вечер и прожекция на Intrigo: Death of an author (Смъртта на един автор - бел. пр.) по едноименния роман, на която ще присъства и режисьорът Даниел Алфредсон.

Изпълнена с културни събития е и цялата следваща седмица чак до своя край на 13-ти октомври. Освен прожекциите на още няколко забележителни филма по романи на шведски автори, част от Cinelibri, ще се проведат и различни събития за шведския бизнес и безопасността на учениците. На 9-ти октомври, сряда, ще се проведе форумът "Водещи шведски инвеститори - Разширяване на бизнеса в България чрез иновации", където гостите ще могат да се запознаят с шведската бизнес култура на инвестиции и иновации.

В петък, 11-ти октомври, от Volvo Trucks ще запознаят учениците в столичното 18-то СУ "Уилям Гладстон" с правилата за пътна безопасност на велосипедистите. "Виждам те. Виждаш ме" е международна образователна кампания за безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя, разработена от Volvo Trucks.

В събота обръщаме погледи към литературата за специална среща с автора Дейвид Лагеркранц. Неделя посвещаваме отново на децата и киното с прожекцията на "Space Yoghurt" на Atem Entertainment.


Дните до 13-ти октомври обещават да са изпълнени с интересни събития и срещи с различни аспекти на шведската култура и бизнес. Това са само част от културните срещи в рамките на Шведската седмица. Повече информация можете да намерите на Facebook страницата на SweCham Bulgaria ТУК. Повечето от събитията са безплатни за членовете на Шведско-българската търговска камара.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 12 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 13 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.