Миналото: Сам съм си гримьор! Архивни фотографии на вечните красавици, правещи макиажа си сами

Миналото: Сам съм си гримьор! Архивни фотографии на вечните красавици, правещи макиажа си сами

В едни различни времена, в които коректорът не е бил животоспасяващо средство, Джей Ло не е разчитала безрезервно на бронзъра си, Виктория Бекъм е излизала и без опушен грим, а Кайли Дженър още не е била родена, макиажът е имал съвсем различно значение. Също толкова култово, да, но не толкова звездно. Едни от най-големите красавици на всички времена в действителност са се гримирали съвсем самички - точно като нас, и това очевидно не е попречило по никакъв начин на звездния им статус.

В архивни фотографии разглеждаме вечните красавици Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Натали Ууд, Вивиан Лий, Лиз Тейлър, Карол Ломбард, Хелена Кристенсен, доверяващи макиажа на собствените си две ръце:

Мерилин Монро
Стилист, много близък приятел и личен визажист на Мерилин бил Алън "Уайти" Снайдер - двамата се запознават през 46-та година, когато актрисата отива на първите си проби в 20th Century Fox. Легендарният образ на Монро, послужил като източник на вдъхновение за всяка дишаща жена в един или друг момент от живота, е негово дело. Именно Уайти учи Мерилин да увеличава визуално устните си, използвайки тъмнокафяв молив за контур и ярко червено червило, за да запълни и оцвети.

Одри Хепбърн
Пред 1954-та година 22-годишната тогава Одри получава Оскар за ролята си в Roman Holiday. Преди да излезе на сцената, за да получи наградата си, актрисата се скрива в гримьорната на нюйоркския театър, за да освежи грима си. Този исторически момент запечатва черно-белият фотос.

Хелена Кристенсен
Хелена, един от Супермоделите на 90-те, предпочита да прави грима си сама, като не оставя професионалистите да я гримират дори за големите ревюта. Кристенсен не крие, че използва проверената Great Lash спирала на Maybelline New York от време оно. Въпросният продукт е абсолютно легендарен и до ден днешен е един от най-продаваните мейкъп артикули в Амазон. Уверяваме се ТУК.

Карол Ломбард

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.