Следва

"Експлозия от аромати, звуци и текстури" е новият парфюмериен и бюти магазин на Рей Кавакубо

Миналото: Сам съм си гримьор! Архивни фотографии на вечните красавици, правещи макиажа си сами

VIEW SOFIA: МИНАЛОТО

Celebrity beauty преди 4 години

В едни различни времена, в които коректорът не е бил животоспасяващо средство, Джей Ло не е разчитала безрезервно на бронзъра си, Виктория Бекъм е излизала и без опушен грим, а Кайли Дженър още не е била родена, макиажът е имал съвсем различно значение. Също толкова култово, да, но не толкова звездно. Едни от най-големите красавици на всички времена в действителност са се гримирали съвсем самички - точно като нас, и това очевидно не е попречило по никакъв начин на звездния им статус.

В архивни фотографии разглеждаме вечните красавици Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Натали Ууд, Вивиан Лий, Лиз Тейлър, Карол Ломбард, Хелена Кристенсен, доверяващи макиажа на собствените си две ръце:

Мерилин Монро
Стилист, много близък приятел и личен визажист на Мерилин бил Алън "Уайти" Снайдер - двамата се запознават през 46-та година, когато актрисата отива на първите си проби в 20th Century Fox. Легендарният образ на Монро, послужил като източник на вдъхновение за всяка дишаща жена в един или друг момент от живота, е негово дело. Именно Уайти учи Мерилин да увеличава визуално устните си, използвайки тъмнокафяв молив за контур и ярко червено червило, за да запълни и оцвети.

Одри Хепбърн
Пред 1954-та година 22-годишната тогава Одри получава Оскар за ролята си в Roman Holiday. Преди да излезе на сцената, за да получи наградата си, актрисата се скрива в гримьорната на нюйоркския театър, за да освежи грима си. Този исторически момент запечатва черно-белият фотос.

Хелена Кристенсен
Хелена, един от Супермоделите на 90-те, предпочита да прави грима си сама, като не оставя професионалистите да я гримират дори за големите ревюта. Кристенсен не крие, че използва проверената Great Lash спирала на Maybelline New York от време оно. Въпросният продукт е абсолютно легендарен и до ден днешен е един от най-продаваните мейкъп артикули в Амазон. Уверяваме се ТУК.

Карол Ломбард
Фотография на култовата актриса от 30-те, докато се подготвя за изява. Описанието на снимката гласи, че нанася коректор, въпреки че от черно-бялото оцветяване е трудно да се определи.

Натали Ууд
Холивудската актриса, популярна през 50-те години на миналия век, обожавала тъмния, дори леко мрачен грим. Запазената марка на звездата от West Side Story са огромните и силно подчертани очи.

Вивиан Лий
Главният акцент от макиажа на актрисата от "Отнесени от вихъра" са устните. През целия си живот Вивиан остава вярна на отличителната си грим-визия - отлично подредена кестенява коса, порцеланова кожа, пронизващ поглед, изписани вежди като арки и много добре очертани устни в ярък цвят.

Джийн Харлоу
Кадърът е направен през 1936-та. Платинените къдри, плътните и ярки устни, обръснатите вежди, на мястото на които са прилежно изрисувани дъги - това е знаковата за Джийн визия, превърнала я и в секссимвол на съвремието й. Говорейки за грима на Харлоу, няма как да не се спомене Макс Фактор - визажистът, основател на Max Factor, е неразривно свързан и до голяма степен отговорен за визията й.

Елизабет Тейлър
Носят се легенди, че никой не е виждал Елизабет Тейлър без грим - нито един от любимите й мъже и нито един гримьор. Актрисата можела да се справя отлично с грима си и сама и затова отказвала да приеме помощ от професионалисти.

Рита Хейуърт
Кадърът е направен през 35-та на снимачната площадка на C'est arrivé à Paris. Навремето Рита е рекламно лице на Max Factor и не се показвала никъде без плътна основа, червило в тъмночервената гама, тъмнокафяв молив за очи, добре изрисувани вежди и обемни мигли.

Дорис Дей
Американската певица и актриса е открила тайната на преобразяването си във веждите. Фотосът е направен по време на снимките на музикалния клип към Love Me or Leave Me през 1955-та.

Лайза Минели
Лайза сама измисляла визиите за всяка от героините си - прави косата и грима си сама, като отличителна част са винаги очите.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя