Следва

27 години Любов. 27 години семейство Обама!

Обявиха журито на Световните награди за фотография на Sony през 2020 г.

Световната организация по фотография, създател на Световните награди за фотография на Sony, обяви журито за 2020 г.

All About Life преди 4 години


Alamsyah Rauf, Indonesia,Natural World & Wildlife

Международно признатия конкурс с безплатна регистрация предоставя невероятната възможност на фотографи от целия свят с различни нива на умение да бъдат видени, оценени и наградени. Журито за 2020 включва богата палитра от експерти от различни сектори на индустрията: музейна, галерийна и фестивална фотография, както и медийния сектор. Наградите са своеобразен подиум, както за победителите и по-изявените творци, така и за предишни участници, които продължават да организират изложби, да подписват издателски договори и да бъдат широко отразявани в пресата.

Aandrea Torrei, Italy, Street Photography

Конкуренцията при професионалистите включва широк спектър от фотографи, които ще мерят сили в 10 категории. Те ще бъдат оценявани на база професионалното си портфолио от: Клауди Карерас Жулиен, независим куратор, редактор и мениджър на културни събития, Ториа Ал Глаоуи, създател на Изложение 1-54 на съвременното африканско изкуство, Кати Холандър, директор на Музея за фотография "Аненберг", Гуен Лий, директор на Международния фестивал на фотографията в Сингапур, и Брент Луис, редактор в Ню Йорк Таймс и един от създателите на Diversify Photo.

За трета поредна година журито на раздел "Професионалисти" ще бъде оглавено от редактора, куратор и консултант Майк Троу, който има сериозни познания за историята и развитието на Наградите до момента. Троу ще отговаря и за организацията на Изложбата към Наградите за фотография на Sony през 2020 г.


Dimitrios Manis, Greece, Street Photography

Жизела Кайзер, главен мениджър и арт директор на Вили-Бранд-Хаус Берлин, ще бъде председател на журито за конкурсните раздели "Младежи" и "Любители". Допълнение към журито е кураторът, писател и главен редактор на "1000 думи" Тим Кларк, който ще оглави панела на оценяващите в раздел "Студенти".

Регистрацията за всички категории се извършва безплатно на www.worldphoto.org. Крайните срокове са:

● Конкурсен раздел "Младежи": Последният ден на всеки месец от юни до декември 2019 г.
● Конкурсен раздел "Студенти": 29.11.2019 г.
● Конкурсен раздел "Любители"/Национални награди: 7.1.2020 г.
● Конкурсен раздел "Професионалисти": 14.1.2020 г.

Журито на конкурса ще се срещне в Лондон през януари 2020 г., за да обсъди творбите. Преминалите успешно първи кръг ще бъдат обявени на 4.2.2020г. Всички работи се оценяват анонимно. Изданието през 2019-та събра 327 000 кандидатури от 195 страни.

Hardijanto Budyman, Indonesia, Creative

Наградите през 2020 г. ще представят и 4 съвсем нови инициативи. На първо място, участниците от Латинска Америка ще могат да се състезават за нова награда в състезанието за Професионалисти от Южна Америка. То ще е отворено за всички фотографи от страните в южноамериканския регион, от които ще бъдат избрани един победител и няколко финалисти, които ще получат техническо оборудване от Sony и собствена изложба в Мексико през 2020 г. За повече информация посетете: www.worldphoto.org/latin-america-professional-award.

Mahmut Serdar Alakus, Turkey, Portraiture

По инициатива на Sony Китай организаторите на Наградите представят и Национална награда на Китай за студентска фотография. Отворено към всички учебни заведения в Китай, това състезание  цели да даде път на следващото поколение фотографи. Сред 10 от по-изявените студенти ще бъде избран един победител, който ще прелети до Лондон, за да се състезава в студентския формат на конкурса "Фотограф на годината". Още детайли по темата на: www.worldphoto.org/china-national-student-photography-award

Младите фотографи на възраст между 12 и 19 години също ще имат възможността да бъдат забелязани в обновения формат на конкурса за младежи. В това издание фотографите са предизвикани да участват, като изпращат до 3 снимки на месец върху различни теми. Всеки месец в периода Юни-Декември ще бъде излъчван по един победител, който да се състезава за титлата "Фотограф на годината" в раздел "Младежи".


Juan Camilo Arias, Colombia , Street Photography

Не на последно място, нова категория "Околна среда" беше представена в състезанието за професионалисти в чест на ключовата роля, която тази тема играе както в художествената, така и в журналистическата фотография.

Robert Bolton, United Kingdom, Landscape

Пътуващата изложба на творбите от 2019 г.

Творбите на победителите и по-изявените състезатели от изданието през 2019 г. заедно с изложбата на победителя в конкурса "Фотограф на годината" -  Федерико Борела - продължават да вдъхновяват публиката по света.



Федерико Борела e Фотограф на годината, Sony World Photography Awards 2019 бяха раздадени в Лондон


Давайки уникален поглед върху съвременната фотография, изложбата на творбите от 2019 г. отвори врати за 25 000 души в Лондон, след което продължи към Испания и Корея. Сега тя ще отпътува към Япония, Франция, Италия и Германия. За да видите пълния график, посетете: www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/travelling-exhibition

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 16 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.