Следва

Истории от живота: Алис Батенберг, майката на принц Филип

Архитектът на олимпийския стадион за игрите в Токио през 2020 Кенго Кума идва в София

Архитектът, по чийто проект се изгражда модерния стадион за провеждането на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през 2020 г., идва в България.

All About Life преди 4 годиниКенго Кума
е едно от емблематичните имена на съвременната архитектура, с огромно влияние върху развитието на модерния дизайн на сградите и многобройни награди по целия свят. Проектирал е сгради в над 20 държави, сред които музеят на дизайна V&A Dundee в Шотландия, Турският музей на съвременното изкуство в Ескишехир, Северозападна Турция, Брезовият параклис в префектура Нагано, Япония, Музеят на камъните в Насу, префектура Точиги, Плаза Такенезава, Музеят на изкуствата Suntory в Токио и много други.

Световноизвестният японски архитект ще изнесе лeĸция нa тeмa "Eпoxaтa нa мaтepиaлите"  нa 8 oĸтoвмpи oт 19.00 чaca в Ayлa "Maĸcимa" нa Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.Неговата дизайнерска визия изразява емоционалното съдържание на материалите, свързани с присъщи характеристики в традиционното японско строителството и учения. Сградите му се открояват от прекомерната "обективизация" в западната архитектура и предлагат възможната, според него, 'алтернативна форма на архитектура" - с използването на дърво и други "алтернативни" материали, като камък, керамика, бамбук, пластмаса и винил и игра със светлината, с която той се опитва да постигне усещане за „пространствена нематериалност“. Всъщност най-очевидната и забележима дизайнерска иновация в проектите на Кума е неговата дълбоко вкоренена връзка с японската традиция и изява на духа, които носят материалите.

Освен лекцията в УАСГ, Кенго Кума ще представи излoжбa cъc cвoи пpoeĸти и щe yчacтвa в apxитeĸтypнa paбoтилницa cъc cтyдeнти. Cъбитиятa щe ce пpoвeдaт в paмĸитe нa Днитe нa япoнcĸaтa ĸyлтypa в Бългapия. Opгaнизaтopи ca Πocoлcтвoтo нa Япoния в Бългapия, УACГ и KAБ. "Oргахим"подкрепя проекта със своя бранд Spirit – премиум интериорни бои.


Dundee V&A Museum, Dundee, Scotland UK.

More All About Life

Takeaway.com отличи 17-те най-добри ресторанта в България

All About Life преди 3 часа

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво, разберете от следващите редове.

Мхм, Micro-cheating и какво е това

All About Life преди 2 седмици

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.