Следва

Fashion Starter: "Не мисля, че елегантността днес е релевантна", Демна Гвасалия

Бижута, Бижута, Бижута! Като Parole, Parole, Parole, но по-красиво

Базарът за специални ръчно правени бижута "На Горния Рафт" е събитие, което трепетно очакваме. Всеки път. 

All fashion преди 4 години

Ако ни четете внимателно, вероятно помните ентусиазираното ни присъствие в работилницата на Ателие Марабу, организиращо базара, където сами изработихме своите бижута, както и представянията на част от авторите в предни издания, припомняме тук и тук.


дизайнер: Петя Ангелова - Love Glass, oбици и стъклени висулки

Датите този път - 12 и 13 октомври, локацията - Централен военен клуб, бул. Цар Освободител 7.

Защо обичаме "На горния рафт"? Освен заради традицията и чудесния стандарт при организацията и провеждането, още и заради факта, че винаги можем, и го правим, да си изберем по няколко автора, които извънредно много ни харесват и задължително си купуваме по нещо за личните колекции на всяка от нас.

Налице и този път ще е букет от стилове и техники - стъкло, кожа, клей, керамика и сребро, много оригинални, дори комплицирани бижута, чието разглеждане на живо е повече от задължително! Океан от дизайни, в който предстои да се потопим, и който крие за всекиго по нещо. Докато чакаме заветният момент да настъпи, правим личен подбор от необходими за набавяне скъпоценности, като селектираме 6 от общо 35 дизайнери, наслаждавайки се на визуалния резултат, постигнат и усетен от нас в лек аванс, по женски нетърпеливо.


Дизайнер: Петя Ангелова - Love Glass


Love Glass. обици

Петя майстори със стъкло от 2011-та. Самият материал с характерната трудна и фантазна техника вдъхновява дизайнерката безгранично. И сега, за новия есенно-зимен сезон виждаме вдъхновението на дизайнера да струи като форма и цвят, като ние конкретно спираме погледите си върху синьо-зелените дизайни, богати на дълбочина и чувственост.




Дизайнер: Димитрина Данева - Касиопея


Димитрина Данева - Касиопея, сребърна гривна, срeбърни обици, сребърни колиета, сребърни пръстени

Димитрина е дебютант на форума тази година, надарен обаче с изключителен финес и с акцент работата със сребро. Моделите й са нежни и силни, безкомпромисен микс на техника и материал. Деликатните силуети позволяват десетки лични интерпретации на притежаващия тези бижута, като ние ги предпочитаме наслоени по няколко в сходна палитра за пълно въздействие върху сетивата.




Дизайнер: Боряна Данкова - Boryana Dankova, Ceramic Artist


Боряна Данкова - пръстен от керамика

Боряна се включва за първи път #НаГорнияРафт, но всъщност притежава богат опит в работата с порцелан. Създаването на красиви и изящни бижута е естествено продължение на специалността й от НХА - "Силикатни форми", а примерите, които подбираме днес, са само още едно ДА! За фантастичните експерименти с порцелан и глина на художника, и големи, и по-малки, истинско вдъхновение, което кадрите ни, надяваме се, улавят. 

Керамични обици, колие, пръстени и гривна


Дизайнер: Гергана Станчева-Андонова, G_sign


G_sign, кожени колиета

Гергана се занимава и с изработка на бижута, и с архитектура и интериор, и стои зад бранда G_sign. Твори с кожа, като лайтмотив в творчеството й е силата на живата природа и експериментът с отношения, конфликти, форми, размери, цветове и естествени материи. Харесваме много необичайните композиционни решения, функционалността и удобството, обемите. 


Дизайнер: Искра Илиева-Ангелова, Made with care

Искра Илиева-Ангелова, Made with care, обици и пръстени 

Made with care
или изработени с грижа, е името на бранда, зад който застава Искра Илиева-Ангелова. Отношението към детайла се превежда в богата колекция от силуети, взаимствани от влиянието на сезоните, природата и морето. Формите на Искра са абстрактни - съчетават се плажно стъкло, полускъпоценни камъни, бижутерийна тел и дори вълна. 









Дизайнер: Изабел Басмаджиян, Isabelle's Mingle-Mangle

Изабел твори изкусни цветя от естествена коприна, булчински аксесоари и букети, венци за глава, както и всякакъв вид екстравагантни бижута. Техниката й се основава на японската школа за пресъздаване на реалистични цветя от текстил Somebana, която в своята сложност и взискателност се пречупва през личната призма на Изабел. Създадени изцяло на ръка, дизайните преминават през няколко етапа до добиване на прекрасния външен вид, на който се радваме тук - обработка на коприната, моделиране и багрене листенце по листенце, както и зашиването на всеки един елемент.


Ето и пълния списък на всички участници в #НаГорнияРафт:

Fleur de fil - handmade jewellry
Jewelry by Milena Ivanova
Panayotov - Handmade
Isabelle's Mingle-mangle
Katano
Lollipop: handmade happiness
Natali Mark - Handmade
Касиопея
Pollyline Studio
Five seasons
Markiza @
Petya's jewelry
Tina
Made with care.
Farina's handmade
G_sign
ArТoniya
Nadya Slavcheva
Arcobaleno
Nadya's knit/Надеждините плетки
Заниманията на Момичетата / Girls handmade work
Nimeria Shop
SilviStudio
Punto art bazaar
Miche
When Nina sleeps
Mami
Anna Tsonkova Jewelry
Boryana Dankova - Ceramic artist
Love Glass
Omaya
By LARISSA
Charlie Klotski
Mood of beads
Kicky Beads

* Запазете датите 12 и 13 октомври, събота и неделя. Очакваме ви в Централен Военен Клуб!


Зорница е от @ivetfashion
Гримът и прическата са от @voguevision
Стайлинг - Габриела Желева
Снимки - View Sofia

More All fashion