Следва

Sofia Street Style: София от Бразилия & Фредерик от Дания, влюбени в България!

70-тарска фънк мода в новата колекция TommyXZendaya

ЕСЕН/ЗИМА 2019

Runway преди 4 години

Новата капсулна колекция на Томи Хилфигър в колаборация със Зендея за Есен/Зима 2019-та, представена едва преди дни по време на нюйоркската седмица на модата, вече е достъпна в България. В бутика на бранда в Paradise Center можем да намерим цялата селекция, директно взета от дефилето в Ню Йорк, благодарение на стратегията see now - buy now, по която дизайнерът работи, а именно пускането на колекцията в продажба непосредствено след представянето й на големия подиум, вместо да чакаме цял един сезон.

Локацията на наситеното със знаменитости дефиле е легендарният "Театър Аполо" - платформа за изпълненията на Арета Франклин, Стиви Уондър и Гладис Найт през годините, за който самата Зендея споделя следното: "Никога не съм имала възможността да посетя и гледам изпълнение в Аполо, но това е културно място с историческа значимост за обществото на чернокожите - сцената му е видяла много звезди, а по стените има история. Винаги съм искала да направя нещо тук, просто не съм предполагала, че ще е ревю на Tommy Hilfiger!"

С есенно-зимната колекция за 2019-та дизайнерът, съвместно със Зендея, отново затвърждава посланията като толерантност, интеграция и силата на жените, за които той често говори. Красивите думи "оживяват" в безупречни дизайни с малко помощ от 70-те години на миналия век като отправна точка - празник на емблематичните за епохата фънк силуети, съчетани хармонично със запазения почерк на Hilfiger, а именно класически американски подход, извоювал му славата и престижа, на които се радва днес.

Гамата е предимно монохромна в цветовете на черно, бяло и сиво, а цветови акценти идват под формата на чувствено бордо и металик. Различните принтове и по-скоро контрастът между тях внася силна доза динамика сред иначе класическите силуети - polka dot, графики със съзвездия и анималистичен принт, каре, пепит. Кожата е сред заложените като акценти материи, наред с изкуствената кожа с косъм и пищното кадифе, чиято цел е по умел начин да пресъздадат авторитетния гардероб на модерната жена - блейзъри с пристегнати около талията колани, панталони с внушително разкроени крачоли, категорични и майсторски изработени палта, кожени миди поли, раирани лурекс пуловери, изключителни високи ботуши, много елегантни пелерини.

Намираме дизайните на TommyXZendaya в бутика на Tommy Hilfiger в Paradise Center.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.