Секс, пиене, шофиране & още: пет

Секс, пиене, шофиране & още: пет "поприща", в които мъжете и жените си приличат повече, отколкото предполагаме

#SorryNotSorry

Хелън Мирън е в разгара на публичните изяви около новия си ТВ сериал - Catherine The Great/ Екатерина Велика - съответно постоянно бива интервюирана, питана и разпитвана, откъдето имаме възможност да си извадим полза или две. Мисълта й на деня е: "не съществува нещо като "бинарна сексуалност", всички до някаква степен сме и мъж, и жена - или пък нещо по средата. Аз, например, мразя да говоря за чувства и мразя да ходя на лекар, въпреки това се ориентирам повече от добре с пътни карти и знаци - все типични за мъжете неща".

Не може да се каже, че сме шокирани от изказването и все пак, в края на 2019-та все още се борим да стопим границата между смятаното за "женско" и "мъжко", ето защо силната, независима и "сексуално активна в 70-те си години" Хелън Мирън не се страхува да разчупи установените "това е мъжко занимание, а това женско"-правила и ние се чувстваме задължени да продължим и дори докажем размислите й.

И ето - пет "мъжки" качества и занимания, които са също толкова "женски", колкото и обратното:

Готвенето
Множество мъже се справят между нелошо, съвсем задоволително и направо отлично в кухнята. Примери, надяваме се, въобще не са нужни. Е, да, вярно, ако сме на гости у Божана Кацарова, едва ли ще очакваме някой друг да припари до печката, освен самата тя, но честно да си кажем - с всички тези кулинарни предавания, състезания и надпревари сме започнали да свързваме кухнята повече с Александър Иванчев типа, отколкото с Джулия Чайсд. No offence.

Секса
Момчета, обвинете когото поискате - ваше право е, но сме убедени, че почти всяка втора жена ще ни подкрепи тук. Все повече мъже избират, дори тези в добра спортна форма, нищо лично, даже предпочитат вечеря и сън пред секса - позиция, по-рано припознавана като женски каприз и по-известна като "боли ме главата". С уточнението, че сексуалните пориви, както и отсъствието им, не са само мъжка или само женска черта - далеч не, просто констатираме.

Шофирането през нощта
Няма да срещнете кой знае колко много мъже, които да си признаят, че не обичат да шофират през нощта. Ще срещнете обаче доста жени, които да ви кажат, че "очите им не работят много добре през нощта" - това се случва, защото никоя жена не е склонна да се лиши от трите чаши pinot noir, а не защото не вижда в тъмното. Всъщност и мъжете не са склонни, просто "не е мъжко" да си го признаят...

Пиенето

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.