Следва

Анджелина и Захара, Versace и Maleficent 2

"Красотата е поведение и отношение, не съществува никаква тайна", Ести Лаудер за красотата, труда и успеха

20 цитата за красотата, здравата работа и успеха от един от най-успешните предприемачи в света - Ести Лаудер...

Celebrities преди 4 години

Ести Лаудер, чиято цяла житейска история разказваме подробно ТУК, е деветото дете в семейството на унгарски евреи, родена като Жозефина Естер Менцер в бедния Куинс през 1908 година, винаги е мечтала да порасне "прекрасна като майка си и опитна като баща си", навремето съдържател на железария. Помагайки на татко си в магазина, Ести опознава и започва да разбира търговията и предприемачеството още от много ранна възраст.

Влечението по козметичните и бюти продукти наследява от чичо си, Джон Шотц, химик, произвеждащ кремове, лосиони и парфюми, използвайки единствено натурални съставки. Още тогава Ести започва да продава продуктите на съученици и директно на салони за красота. Скоро след това, вече бизнесдама, започва да развива нови формули и да произвежда бюти продукти - в началото на кариерата си, в уюта на собствената си кухня. Лаудер разбирала нещо, което до някаква степен убягвало на останалите производители в бранша - че жените не разполагат с много време, за да се грижат за кожата си, затова започва да следва златната си концепция "бързо и ефективно". С прилагането на висококачествени ингредиенти и умни маркетингови стратегии, Ести става перфектният кандидат за феноменален успех.

През 1946-та, с помощ от съпруга си, Ести полага основите на козметичния гигант Estée Lauder Inc. - една от водещите козметични компании в света. Останалата част от историята е, припомняме отново, ТУК.


Ести и съпгугът й Джоузеф Лаутер, впоследствие Лаудер

Тази изключителна жена е автор на някои от най-прекрасните прозрения за женската красота, упорития труд и успеха; превръща ги в свои максими и ги следва неотлъчно до края на живота си - както успехът следва нея. Оставяме думите да говорят за човека - Ести Лаудер в 20 цитата:

"Не стигнах дотук, пожелавайки си... или мечтаейки, а работейки."

"Доверявайте се на инстинктите си: първата ми реакция почти винаги е правилната."

"Увереността поражда красота."

"Водете си бележки: майка ви сигурно ви го е казвала. Права е."

"Действайте безпощадно: това, което другите наричат безпощадно, аз наричам упорито."

"Първо идва срамежливо желание. После трябва да имате сърцето да го превърнете в мечта. След това работите, работите и пак работите."

"Животът не се върти около това колко повече можем да вземем от него, а колко повече можем да вложим."

"Няма грозни жени, има неподдържани."

"Давайте признание на нещата, които заслужават признание: простичко казано, ако искате лоялност и най-добри усилия, трябва да сте признателни."

"Когато си мислех, че не мога да продължа, насилвах себе си да продължавам. Успехът ми се базира на постоянство, не на късмет."

"Бъдете силни. Бъдете уверени. Бъдете звездата на собствения си живот."

"Красотата е поведение и отношение, не съществува никаква тайна."

"Спокойствието е приятно, но му липсва възторга от достиженията."

"Независимо дали самите вие сте председател на борда или искате да впечатлите председателя, имате нужда от красота и женственост, колкото и от мъдрост и сила."

"Повечето добри идеи се зараждат в семплотата, дотолкова че всички започват да се чудят как никой не е успял да се сети преди това."

"Вярвам в това, че потенциалът е неизчерпаем - успехът зависи от степента на риск, която сте готови да поемете за мечтите си."

"Винаги хвърляйте по едно око на конкуренцията... това не означава да ги копирате."

"Едно нещо е да сте успешни, друго е да останете такива. Кой ми помогна ли? Аз си помогнах. Вършила съм всяка длъжност в компанията си."

"Винаги съм вярвала, че успехът идва след като насочите поглед право върху целта си."

"Да прожектирате съзнанието си към ситуация на успех е най-продуктивният начин да постигнете целта си."

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.