Следва

Американски психиатри официално признаха "селфи"-то за психическо разстройство

Прясно разговорихме за вас: Little Alien a.k.a. Мирослав Иванов

Космическа среща...

All About Life преди 4 години

Поводът за която е предстоящата премиера на новия албум на Мирослав - "Little Alien".  Премиерата е на 17 октомври в Sofia Live Club и нямаме търпение да го чуем.



Това е третият самостоятелен албум на Миро, който освен по авторски проекти, твори и заедно с групи като “Обичайните заподозрени”, “Saint Electrics, “Metaformoza”, “Funkalero” и Графа Live-Band. Албумът му "Little Alien" събира в себе си съвременна музикална еклектика, в която рок елементи сe преплитат с джаз импровизации, фолклорни мотиви, блус звучене, електронен бийт и бийтбокс. 

Както самият той го определя - “Little Alien” е резултат от умението да бъдат смесвани на пръв поглед несъвместими стилове и изразни средства за създаването на един "лиричен и космически" музикален албум".

Прясно разговорихме за вас МИРО:

View Sofia: Откъде идваш?
Миро:
Ами от вкъщи.

V.S.: Разкажи ни повече за своя нов проект.
М.:
Това е третият ми албум с инструментална музика. В нея няма никакви ограничения. Водещото в музиката е въображението.

V.S.: Опиши ни "въображението" си с няколко думи тогава?
М.:
Много трудно, музиката много трудно може да се опише с думи, но тези, които бих подбрал са: пиршество на въображението, еклектика между стиловете с "щипка" кавални фолклорни елементи. Поканил съм Живко Василев - кавалджия, който ще се включи в две от парчетата, той е много добър. Skiller също съм поканил за две парчета, както и музиканта Евден Димитров (бас).

V.S.: Какво те доведе до този трети албум? Въображението и...?
М.:
То понякога идва, а понякога и не идва. Дори когато го няма, по-скоро трябва да бачкаш, както е правил великият Принс - невинаги чака вдъхновението, ами всеки ден прави по едно парче и накрая на всяка седмица ги преслушва, разбира се, изхвърля пет от седем, сигурно. И в моя случай е така, постоянно бълвам музика и в един момент, като се насъберат много неща, които ми харесат, например от 50 парчета остават 8, и така правя албум. Стъпките на Принс са валиндни за всеки един творец.

V.S.: Откъде са ти очилата?
М.:
Подарък са ми от Сашко, басиста на Д2.

Визуалната концепция, обложката и сценографията на промоцията са от Полина Герасимова от “Poliforma”.

V.S.: Сега накъде?
М.:
Към дизайнерката - Поли Герасимова от Полиформа, обложката на албума, която според мен стана жестока, е нейно дело. Много космична и планетарна.

V.S.: Как се намерихте с Поли?
М.:
С нея се познаваме още от 100 години, още от Safo. Тогава се запознахме и оттогава сме неразделни приятели.

V.S.: Защо "Little Alien"?
М.:
Това е пак идея на Поли, защото го свързва с мен - приличам й на малко извънземно. Но пък на мен ми пасва на музиката - би могло да включва всичко.

V.S.: Колко трака има в албума?
М.:
Девет. Китарата е преобладаващият инструмент, разбира се. Това е албум на китарист, все пак.

V.S.: Но помним, при една друга среща, ни сподели, че "пианото е кралят на иструментите".
М.:
Да, така е, пианото е най-великият инструмент, кралят на музикалните инструменти, както бобът е кралят на ястията, според мен, де. (Смее се)

V.S.: Защо не избра "боба" тогава?
М.:
Защото не съм искал да съм крал на ястията, а да съм по средата. Китарата е точно там, по средата на комерсиалната и сериозната музика. Китарата може да бъде и много сериозен инструмент, и, естествено, доста комерсиален. Златната среда.



Космическото присъствие на Мирослав, улови Leica камерата на Huawei P30 Pro - нашият верен и неотлъчно до нас "partner in crime".


 

More All About Life