Следва

Sofia Street Style: Две усмихнати хлапета - Яница и Теодора

Какво ново: Adidas с първа колекция в размери за всички - от XXS до 4XL!

A collaboration for ALL OF US. AS WE ARE.

Shopping преди 4 години

Спортните брандове се славят с репутация на неподдържащи широка гама от размери, понякога дори и с откритата си неприятелска позиция към потребители, които не отговарят на размер XS-S-M. Серията Universal Standard се надява да промени установения ред. Брандът на разнообразието от размери си партнира с Adidas за направата на колекция, съдържаща всеки елемент за тренировки, нужен на една жена, и то в размери до 4XL. Като допълнителен бонус, всеки артикул от колекцията е с цена от 60 до 90 долара.


Няма скрито-покрито: Тес Холидей, бодипозитивизъм, Chromat на NYFW


"Съществува едно особено "мариантоанетско" отношение към по-големите размери", казва съоснователката на Universal Standard Александра Уолдман. "Хората реагират като: "О, някой вече е направил дрехи за тях. Да ги оставим да си ползват тях." Всъщност, проблемът не е там, че брандовете не произвеждат големи размири - напротив, множество малки производители го правят - проблемът е, че Големите не го. Дори Nike, които имат плюс-сайз серия, не предлагат размери, по-големи от 3XL, а преди колаборацията си с Universal Standard, Adidas предлага дори още по-малки и то само при клиновете - до 2XL.

Уолдман казва, че с капсулната колекция на Adidas може да закупим "добра спортна екипировка, която спортната индустрия е взела насериозно и си личи. Не просто някакви си стари раздърпани клинове и оувръзайзд тишърти".

Алисън Стюарт, Вицепрезидент по концептуалното развитие в Adidas, дава старт на проекта със съобщение до основателите на Universal Standard Полина Векслер и Александра Уолдман в LinkedIn: "Това наистина е първата от многото ни предстоящи крачки в едно дълго пътуване. Брандът ще продължи да включва широка гама от размери в колекциите си и занапред! Дори още тази есен."

Като за начало колекцията включва сутчер, тишърт, потник, кроп-топ, дълъг клин, байкър шорти - всеки от които е наличен в четири цвята и в размери от XXS до 4XL. Колекцията е достъпна онлайн на сайта на спортната марка, а в галерията горе>>> разглеждаме някои от ексклузивните предложения.

More Shopping