Следва

#UNSMOKE your world for the Good Life: Лидия Манолова

Американски психиатри официално признаха "селфи"-то за психическо разстройство

#americanpsycho

Health преди 4 години

Американската психиатрична асоциация /АПА/ официално потвърди това, за което от известно време масово се сещаме: постоянното себеснимане или т.нар. селфи е психическо разстройство.

Разстройството се нарича "селфитис" /selfitis/ и се дефинира така: обсесивно-компулсивно желание да снимаш самия себе си и да пускаш снимките в социалните медии като способ да компенсираш недостатъчното самоуважение и да решиш проблемите с близостта.

В съответствие с решението на Американската психиатрична асоциация, съществуват три нива на разстройството:

  • Пограничен селфитис: да се снимаш поне по три пъти на ден, но да не постваш снимките в социалните мрежи;
  • Остър селфитис: да се снимаш поне по три пъти на ден, като пускаш всяка снимка в обръщение в социалките;
  • Хроничен селфитис: Неконтролируемо желание да снимаш сам себе си непрекъснато, споделяйки всички направени снимки в социалните мрежи повече от шест пъти на ден.

Освен това, наскоро стана известно, че учените признаха публикуването на собствени снимки от спортната зала или от утринния крос за признак на сериозно психическо заболяване - нарцистично разстройство на личността.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.