#BusinessHair: Прическата прави сделката!

#BusinessHair: Прическата прави сделката!

Модните тенденции за Есен/Зима 2019-та попадат сред основните ни теми на разговор, но истината е, че всичко, отнасящо се до бюти, с подразделение идеалната на вид коса, е приоритет.

Не става въпрос обаче единствено за женска суета, косата е сред важните неща, които се забелязват при първа, а и при всяка следваща среща. Това важи с особена тежест при бизнес срещите и тези с колеги/партньори, а видът ни, дори без да предполагаме, диктува развитието на нещата.

В този ред на мисли отдаваме полагащото се внимание на всичко, свързано с косата, което е заслужило интереса ни. В това число, разбира се, попадат бюти тенденциите за настоящия сезон и помощниците, които ще свършат най-трудното вместо нас - от грижата в дълбочина, избрана според специфичните нужди на косата и скалпа, до стайлинг продуктите, които сякаш с магическа пръчка превръщат желанията в реалност. В обект на желание, предимно заради поставената високо летва и винаги изпълнените обещания, се превръщат продуктите на американския бранд REDKEN, който от тази година вече е достъпен и в България. Макар и нови на българския пазар, ние познаваме отлично продуктите на REDKEN и многократно сме се убедили в действието им, затова нямаме търпение да ви запознаем с тях отблизо!

Бюти решенията, на които топ коафьорите в световен мащаб се спират, се разпределят между двете крайности: дръзкия подход, повлиян от 80-те години на миналия век, и непретенциозния и дори лесен стайлинг, който безпроблемно можем да постигнем сами у дома. Измежду изобилието от избори, спираме се на два основни тренда, които безпроблемно да приложим при задаващата се бизнес среща:

Ниска опашкаПо време на шоуто Longchamp, част от нюйоркската модна седмица, глобалният творчески директор на Redken Гуидо Палау създава визии, вдъхновени от минимализма на 90-те. Безкомпромисният вид на ниската опашка влиза в ролята на едно от императивните стайлинг решения за сезона. От Ню Йорк до Париж, избрани коафьори пресъздават интерпретации на елегантната и минималистична визия, отличаваща се с идеално права коса, изключителна мекота и завиден блясък. За да създаде тези визии, Гуидо Палау използва балсама без отмиване за защита от топлина Redken Extreme Play Safe и лака за коса Redken Triple Pure 32, за да задържи косата. Преди тях обаче е добре косата да бъде максимално подхранена. Аргановото масло е една от най-мощните съставки за хидратация, сила и блясък, а действието му върху суха и изтощена коса е почти чудотворно. Серията All Soft на REDKEN е емблематична, а това до голяма степен се дължи на безценната формула, която възвръща хидратацията и красивото движение на косата; включва шампоан и балсам, две терапии с отмиване - Heavy Cream и Mega Mask и мултифункционално арганово масло, което подхранва и осигурява дълготрайна еластичност, без да утежнява допълнително косата.

Завръщането на гела за коса

Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo и Hermes

Любимият стилизиращ продукт на фризьорите този сезон безспорно е гелът за коса. Сред примерите, взети директно от подиума, виждаме, че той се използва наистина в изобилие, а основният ефект е зализването на косата назад, без задължително да се търси подреден вид. Играта на текстури е водещ мотив в тези визии - на суха или мокра коса, права или чуплива, къса или дълга, подчинени по един или друг начин на 80-те години на миналия век. Освен гела, други помощници от първостепенно значение за постигането на тези, а и всичко останали визии, отново намираме при REDKEN, систематизирани в 9 колекции според резултата, който търсим - изсушаване на въздух, изсушаване със сешоар, лак за коса, обем, текстура, оформяне с топлина, блясък, изглаждане, скулптуриране.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.