Следва

Хиляди души подкрепиха Националния розов ден за борба с рака на гърдата

#UNSMOKE your world for the Good Life: Лидия Манолова

Провокирани от глобалната инициатива #Unsmoke Your World на Филип Морис Интернешънъл - един амбициозен призив за промяна към бъдеще без дим, разговаряме с няколко лидери в областта на изкуството, архитектурата, дизайна и други сфери, които ни вдъхновяват и правят живота ни по-красив.

#Unsmoke Your World е инициатива, създадена от хората и за хората, един диалог за промяна към по-добро, за свят без тютюнев дим.
#Unsmoke е и метафора за освобождаване на съзнанието ни от предразсъдъците или "Unsmoke Your Mind". Тази промяна обхваща всички – пушачи и непушачи, които могат да премахнат дима около себе си, за да изградят заедно бъдеще без дим.

All About Life преди 4 години



Днес разговаряме с Лидия Манолова.

Лидия, елегантността на нашето време. Колко обичаме да говорим с тази жена... да попиваме елегантността й и фините вибрации на добро човешко същество с отличен вкус, които излъчва. Да си говорим за интериор и дизайн, да се консултираме какво да си купим или не за дома, да споделяме майчини емоции и да снижаваме тона, нещо позабравено в несекващата суматоха, в която живеем, защото Лидия говори тихо, а това ни харесва...


"Съвършенството е непостижимо, но сремежът към него е нещо прекрасно."


Лидия Манолова е журналист, блогър, автор, професия и хоби са й дизайнът, интериорът, архитектурата. Ръководи чудесния софийски интериорен шоурум Elegant Living.



С тази изключителна, елегантна, притегателна жена и отношението й към #unsmoke your world се запознаваме пак, и пак с удоволствие, в редовете надолу>>

V.S.: Как си представяш света след 20 години, Лидия?
Л.М.:
Както си представях днешния преди 20 - шарен, изненадващ, все по-свързан и достъпен географски и интелектуално. Следващ разумни политически, екологични и икономически решения. Един по-добър и по-чист свят, свят без дим. Или не... Ще бъде по-добре да го видя.

V.S.: Определението и усещането ти за днес?
Л.М.:
 Днес като цяло е тревожен, търсещ отговори и решения на проблемите, които са заложени в самата природа на човека и обществото. Като противодействие всички се стремим към физически и емоционален баланс. Търсенето на комфорт, в нас и около нас, в офиса, у дома, е проява на тази тенденция. Следваме брандове и личности, които вдъхновяват с оригиналност и автентичност.



V.S.: За теб красотата е?
Л.М.:
Задължителна. И като естетика, и като морал. Красивото храни сетивата и доброто в нас, дърпа ни нагоре. Задължава ни да го съхраним, да сме отговорни. Свързва ни с огромната човешка енергия, талант, мечти, фантазия, посветени на изкуството.



V.S.: Как се оглежда дизайнът в един съвършен за теб свят?
Л.М.:
Дизайнът сам по себе си е стремеж към съвършенство – към най- удобната и красива форма, цвят, обем. И това го движи напред. В един хипотетично съвършен свят, дизайнът е невидим, защото е като въздуха – достъпен, функционален, честен.



V.S.: Любимият ти предмет наоколо?
Л.М.:
Любимият ми предмет в шоурума е настолната лампа Atolo на Вико Маджистрети за Oluce. Носи гените на всички предмети - икони на дизайна от средата на миналия век и основните принципи на добрия дизайн – функционалност, естетичност, разбираема (семпла) форма, непреходност.


лампа Atolo на Вико Маджистрети за Oluce

V.S.: Любимият предмет въобще?
Л.М.:
Като се замисля – една дървена лъжица за готвене отнякъде дошла, от баба най-вероятно. Не знам защо, много е удобна и е уютно да я гледам. Този сезон също ми е любима една шарена везана възглавница, пак много стара. Дизайнерката Тея Трошанова й измайстори гръб от копринено кадифе.



V.S.: Как се спряваш с дима /вкъщи и навън/?
Л.М.:
Вкъщи нямам проблем, освен с дима от фурната. Ние използваме бездимни алтернативи. Навън – като всички, избягвам задимени места. Слава Богу, все по-малко са.



V.S.: Момента, в който си каза, че няма да пушиш повече?
Л.М.:
Абсолютно спокойно и без проблем спрях да пуша, когато разбрах, че чакам дете.



V.S.: А момента, в който пак се върна към него?
Л.М.:
Години по-късно, когато тръгнах на работа активно и децата бяха пораснали.

V.S.: Откъде започва промяната?
Л.М.:
Мисля, че промяната започва от външен фактор, за съжаление. Промяна в здравето, грижа за близки хора, за тези, които обичаме... Трудно е да започнем заради самите себе си, май. За много хора спирането на цигарите, например, е много трудно начинание, но вярвам, че промяната към бездимни алтернативи е възможна.

V.S.: Как изглежда?
Л.М.:
Сигурно различно за всеки, но си мисля, че е истинска, когато я приемаме като приятел, който ни желае доброто.



V.S.: Свършва ли? Защо и кога?
Л.М.:
Променяме се постоянно; ако един период приключи, започва друг, има различни обстоятелства и пътеки в живота, за които няма как да знаем предварително.

V.S.: Трябва ли да обиколиш света, за да Я срещнеш? Не любовта, промяната.
Л.М.:
Всичко може да бъде фактор за промяна. Пътуването също, когато търсим примери, вдъхновяваме се от определен начин на живот, искаме да се идентифицираме с определен лайфстайл. Но истинското пътуване винаги е духовно, не географско.

V.S.: Unsmoke your world - eдин съвет от теб? И към теб.
Л.М.:
 "Да премахнем дима" е чудесно послание – и буквално, и метафорично. Ако някой иска да го следва, добра идея е, ако не може да спре напълно да пуши, да замени цигарите с алтернативни без дим.




Следва #unsmokeyourworld с Рубен Лазарев.


Материалът е изготвен с подкрепата на Филип Морис България.

More from View Sofia

#UNSMOKE your world for the Beauty: Митко Дамов

All About Life преди 4 години

Провокирани от глобалната инициатива #Unsmoke Your World на Филип Морис Интернешънъл – един амбициозен призив за промяна към бъдеще без дим, разговаряме с няколко лидери в областта на изкуството, архитектурата, дизайна и други сфери, които ни вдъхновяват и правят живота ни по-красив. #Unsmoke Your World е инициатива, създадена от хората и за хората, един диалог за промяна към по-добро, за свят без тютюнев дим.#Unsmoke е и метафора за освобождаване на съзнанието ни от предразсъдъците или "Unsmoke Your Mind". Тази промяна обхваща всички – пушачи и непушачи, които могат да премахнат дима около себе си, за да изградят заедно бъдеще без дим.

More All About Life