Следва

Shopping дестинация: Всичко българско и родно

Улични инспирации. Тишъртите на Антистар

Като говорим за българска мода, няма как да пренебрегнем и уличния стил, който се развива бавно, но славно и у...

Fashion преди 14 години

Като говорим за българска мода, няма как да пренебрегнем уличния стил, който се развива бавно, но славно и у нас, и вече се разпознава с особените си емблематични елементи. Графити, Converse, бял тишърт – всичко това започва да се интерпретира много добре в столицата ни и в новия проект на ViewSofia Upgrade your style ще го покажем в развитие.

И тъй като апелираме за обръщане към родни лейбъли, в тази тематични бг модна седмица ти представяме едно  място, което се предполага, че ще стане любимо на софийския градски експериментатор.

Едно малко инди лейбълче, както сами се определят те, с много свежи и шарени идеи. Името им е Антистар, а зад кулисите вече 5 години с дъги лепящи ръце и много тишърти стои младата и талантлива Ploo - така се нарича самата тя.

Всичко започва с малки щампи, които те рисуват на ръка и всеки може да си залепи с ютия вкъщи. Но с течение на времето решават да се пробват и с тишърти.

Днес вече има много малки лейбълчета като Антистар, които обличат повечето млади улични (в добрия смисъл) хора с вкус към свежите дрехи в България, а липсата на подобни хрумки преди години ги е накарала да поставят началото.



Залагат на най-качествения възможен печат, който и до момента успява да бие принтерите за тениски, заради проблеми на последните с изпирането и устойчивостта на бялата боя.

Единственият недостатък при технологията, която използват, е ограниченият брой цветове. Това пък се компенсира от страхотния дизайн, който в последно време се откупва от различни автори.

„Навсякъде по света е пълно с хора, които се издържат изцяло чрез рисуване. Това сигурно ще се случи в България, едва когато хората започнат по-масово да се кефят на радващите окото цветни мотиви и спрат да залагат на моноцветните дрехи, на които често им липсва идентичност. Прозвуча много критично, но явно затова повечето наши клиенти са младежи.”, разказва Ploo.


Откакто съществува магазинът в София на ъгъла на ул. Ангел Кънчев и ул. Парчевич, от хоби, дрехите се превръщат в тяхна постоянна работа, която на моменти е наистина им тежи физически, но всичко си има плюсове и минуси… Мотивират ги различни случки, както и запознанства с приятели.

Новите приятели всъщност са една от идеите, които ще ги обединяват тепърва на предстоящия сайт www.antistar.biz , който след няколко месеца ще се превърне в поредната платформа за онлайн активизъм с участието на всички фенове на Антистар.

More from View Sofia

More Fashion