Следва

"Леки рисунки с тежък характер" в галерия "Ракурси"

HBO започва да предупреждава за наличието на психични болести и отклонения в излъчваните филми и сериали

Честит Международен ден на менталното здраве, с този навременен анонс на ТВ-канала

Movies & TV преди 4 години

Чиято идея е да помогне на зрителите да възприемат по-леко темата за психичното здраве и да осъзнаят важността на професионалната помощ.

Каналът HBO ще започне да предупреждава своите зрители за изобразено по един или друг начин психично заболяване в своите филми и сериали. Целта на нововъведението е да се опишат конкретните разстройства, показани на екрана, да се обърне внимание на необходимостта от помощ за хората, сблъскали се с подобни в реалния живот, и да се дестигматизират самите разговори за менталното здраве.

Банери с предупреждения ще започнат да се появяват преди излъчванията на сериалите "Семейство Сопрано", "Еуфория", "Момичета" и "Бари".

"HBO винаги се е старал да е сред първите, които разказват истории за сложни персонажи, някои от които имат реални психически заболявания, от "Семейство Сопрано" до "Еуфория", призовавайки именно към това да се говори за различните аспекти на психичното здраве", отбелязва вицепрезидентът по маркетинга на HBO Джейсън Малдериг. "Ние няма да казваме: "Препоръчваме на зрителите да бъдат внимателни", а "Приветстваме проявеното разбиране".

В рамките на инициативата HBO пуска късометражен сериал - Doctor Commentaries, в който специалисти ще коментират поведението на героите в сериалите на канала:

More Movies & TV