81-годишната Джейн Фонда - АРЕСТУВАНА

81-годишната Джейн Фонда - АРЕСТУВАНА

Не за първи път.

В петък полицията във Вашингтон арестува 81-годишната актриса Джейн Фонда като един от 16-те активиста, част от протеста срещу климатичните изменения. Холивудската грандама и съмишлениците й устроили импровизирана стачка на стълбите на Капитолия. Полицейски отряди "закопчават" Фонда и я съпровождат до патрулка наблизо, докато очевидци скандират "Обичаме те, Джейн!"

Протестът бил част от инициативата на актрисата Fire Drill Fridays - Фонда заявява, че ще протестира всеки петък до януари. Вдъхновението за крутите мерки от страна на актрисата и фондацията й са 16-годишната Грета Тунберг и нейният "мирен" протест, в който спира да ходи на училище. Разказваме подробно ТУК.

"Преместих се във Вашингтон, за да бъда по-близо до епицентъра на събитията в борбата за климата. Всеки петък до януари ще водя седмични демонстрации на Капитолийския хълм. Изисквам политическите лидери да предприемат спешни действия за справяне с климатичната ситуация, в която се намираме", обявява Джейн Фонда.

През 1971-ва Джейн е арестувана за първи път на летището в Клийвланд за притежание на три контейнерчата с хапчета с неясно съдържание. Впоследствие се оказва, че това са витамините за закуска, обяд и вечеря на Фонда, но въпреки това е арестувана за притежание и пренасяне на наркотици.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.