Следва

"Viva la vulva" или да живее вулвата: една рекламна кампания, която харесахме

How to Become a #COCOgirl in 2 months

#tobe

Beauty News преди 4 години



COCO Dry Bar, COCO Nail House, както и значително по-новата придобивка към бюти общността на COCO - COCO Nail Academy, са повече от локации, на които се отдаваме в търсенето на по-добрия маникюр, прическа, цвят или макиаж. Неведнъж гласно сме изразявали специалната емоция, която обвързваме с познатите адреси, лица и атмосфера. А брандът на COCO е ангажиран с всичко това - професионалната грижа, поднесена по най-добрия начин и съобразена с личните ни изисквания. COCO момичетата, които се грижат да превръщат бюти желанията в реалност, успяват да откъснат всеки посетител на това почти свещено за градската среда място от забързаното му ежедневие, за да се насладим на скъпоценните моменти за себе си.


The NEW kid in town: COCO Nail Academy


Днес конкретно обаче обръщаме поглед към академията COCO Nail Academy, която отваря врати през декември миналата година с точен адрес - Лозенец, ул. Козяк, бл. 112 (не се бъркайте с номер 112, по навигация е на номер 1), и която се уповава на интересна и различна за българския пазар концепция. Естественото продължение на COCO бранда се заема със задачата да осигури най-доброто обучение в страната по отношение на маникюра, докато едновременно с това продължава да е отличителна локация за бюти наслади.


Всичко хубаво започва с COCO


Това, което отличава COCO академията от всичко останало, е реалната практика, която дава на обучаващите се, за разлика от чистата теория, с която другите боравят. Практиката, под наблюдение на истински специалист, разбира се, се придружава и от бизнес-маркетинг съвети, които тренират обучаващите се не просто как да бъдат много добри професионалисти, но и още да знаят как да се позиционират на пазара, да "продадат" максимално добре себе си и труда си на бъдещи работодатели, изграждайки се като бранд, привличайки клиентела и учейки се как тя се задържа. COCO момичетата, начело с основателката зад името - Гери Баева, влагат наистина завидни количества качествена енергия, финес и внимание, наред с изискващия професионализъм, за да дадат добър пример на индустрията.

Не се заблуждавайте обаче, че е място единствено за обучения - там има и прекрасни момичета, изградени специалисти, които ще ви посрещнат и изпратят по подобаващия за COCO начин.

Новият любим спот, сгушен в една прекрасна градина в Лозенец, има удоволствието да ни срещне с Диди - отскорошен виден представител на COCO момичетата, благодарение именно на академията, осигурила й нов старт, 360-градусова професионална промяна, за която тя трепетно разказва. Запленени от всичко около нея - от чистата енергия, която носи, неподправената усмивка и ентусиазма, с който разказва за своето призвание, ние слушаме внимателно и с интерес, а и разпитваме в детайли за това трудно ли е началото, колко голямо е удовлетворението и какъв е този толкова идеален тон червило, който красивата брюнетка носи:

View Sofia: Как се става COCO момиче? Разкажи ни Диди, как се случи при теб? Какво те довете до COCO Academy?
Диди: Преди три години моя много близка приятелка дойде в COCO на стаж, съответно й трябваха модели и още тогава, когато ме повика и попаднах в атмосферата на COCO - толкова момичешка и зареждаща, нещо се отключи в мен, стана приятно и се вдъхнових за идеята да поискам да стана #cocoмомиче. По това време работех в съвсем различен бранш - бях помощник мениджър 6 години в магазин за дрехи и никога не съм си мислела, че ще се занимавам с това сега. Винаги ми е било интересно, но тогава работата ми беше съвсе друга. Две години след това, чувството за COCO не ме напускаше -  изкарах курс на друго място и след това се записах в COCO Academy, където да се изградя като бюти професионалист в този бранш. От тогава до сега всеки ден се изграждам и научавам нещо ново.

V.S.: Адмирираме твоята смелост и решителност да смениш попрището, какво те подтикна?
Д.:
В началото беше шокиращо - самият преход - от една сфера в друга, всеки иска да е подготвен и изпълнен с увереност, когато започва нещо ново, а пък мен ме чакаше още дълъг път към усъвършенстване. Но с времето се учиш, хубавото на академията и на работата ми в COCO е, че екипът е толерантен и те обучава по най-добрия начин, ден след ден. В предишната ми работа бях достигнала степен, до която знаех как работи машината и нямаше какво повече да ми се случи. А тук е различно, това е работа с клиенти, които са различни, имат различни желания, всеки ден можеш да правиш нещо ново. Затова и така рязко се реших - когато попаднеш в такава обстановка, на най-най-момичешкото място, няма как да не го поискаш.

V.S.: Разкажи каква е разликата в курса, на който си била преди и този в COCO?
Д:
Разлката е, че курсът беше доста доста теоритичен, но в този бранш практическата част е много важна и тук в COCO тя бе застъпена на 99%. В хода на практическата част всъщност учиш теорията и tool-вете на този бранш. Но без практика и само със суха материя, няма как стане.

V.S.: Колко време продължи обучението ти в COCO Academy?
Д.:
Няколко месеца. Първо се започва с частта за маникюр и след това се въвежда педикюрът. Бях изцяло посветена на това да се науча. Друга много хубава част, която дава спокойствие и увереност, както на обучаващия се, така и на моделите, които идват на маникюр по време на периода, е, че там неотлъчно стои преподавател, който наблюда целия процес. По този начин менторите преценяват кой кога е готов.



V.S.: Разга
да ли някои митове за маникюра, кое те впечатли най-силно в старта на обучението?
Д.: Оказа се, че всичко, което съм знаела, е много малко. Най-голямо удовлетворение изпитах, когато разбрах кое как се прави и най-важното ЗАЩО се прави така. Работата е отговорна, много повече, отколкото хората си мислят, не е просто едно лакиране, има значение всяко нещо как и защо се прави. Ръцете на хората са различни, както и нуждите им. По ноктите може много да се разбере за организма на един човек. Важна е правилната комуникация.



V.S.: Кои са твоите лични предпочитани визии, кокретно за тази есен?
Д.:
Много обичам геометрични фигури, за мен те са актуални винаги, независимо от сезона. А що се отнася до цветове, смятам, че жените са вече много по-разчупени и си позволяват така модерните зелени и оранжеви тонове.

V.S.: Малко отклонение от темата, но да попитаме, какво червило ползваш? Този цвят е просто страхотен!
Д.: О, благодаря! Намирането на точния нюд нюанс наистина е трудно начинание, а това, което в момента нося е микс от два различни тона, които забърквам в стриктни пропорции.


"В COCO академията имаме два профила - единият да изкараш модулите и да излезеш със сертификат, който е валиден и за ЕС, а другият вариант е да станеш част от екипа на COCO. Целта ни е да подкрепяме и развиваме бизнеса, дори той да не е базиран в София или при нас в салоните, добавяйки "прашинка" COCO." Гери Баева, собственик на COCO dry bar/ COCO nail house


V.S.: Теб какво те накара да останеш тук?
Д.:
Няма друго такова място за мен. Чувствам се добре и на място, именно тук - в COCO.

V.S.: А чувстваш ли се сигурна?
Д.:
Чувствам се сигурна на етапа, в който съм, но имам много време да надграждам себе си. Заобиколена съм от прекрасна работна среда и колеги, които ме вдъхновяват и обогатяват, а това е много важно. В тази сфера много малко хора са склонни да ти споделят опит и да ти дадат шанс, това може да се срещне много рядко, това бе и една от основните причини да поискам да остана тук.


"Трябва да бъдем взискателни и да изискваме.Ние предлагаме грижа за хора - трябва да сме максималисти във всяко едно отношение." - Ели, ментор и преподавател в COCO.


Запомнете добре името и адреса на COCO Nail Academy, защото една щастливка ще има възможността да се поглези с ваучер за маникюр и педикюр - награда от съвместната ни игра с COCO ТУК.



COCO dry bar и COCO Nail Bar са на ул. Николай Хайтов №2, а на ул. Козяк, бл. 112 (не се бъркайте с номер 112, по навигация е на номер 1) се намира COCO Nail Academy, новият любим COCO спот.

More Beauty News