Следва

Ралф Лорън на 80 - гениален дизайнер и още по-гениален търговец. Честито!

#UNSMOKE your world for the Beauty: Митко Дамов

Провокирани от глобалната инициатива #Unsmoke Your World на Филип Морис Интернешънъл – един амбициозен призив за промяна към бъдеще без дим, разговаряме с няколко лидери в областта на изкуството, архитектурата, дизайна и други сфери, които ни вдъхновяват и правят живота ни по-красив.

#Unsmoke Your World е инициатива, създадена от хората и за хората, един диалог за промяна към по-добро, за свят без тютюнев дим.#Unsmoke е и

метафора за освобождаване на съзнанието ни от предразсъдъците или "Unsmoke Your Mind". Тази промяна обхваща всички – пушачи и непушачи, които могат да премахнат дима около себе си, за да изградят заедно бъдеще без дим.

All About Life преди 4 години



"Да обичаш красотата е вкус. Да създаваш красота е изкуство."

Думите са на Ралф Емерсън, но днес ги пречупваме "на живо" през призмата на един мъж, който много харесваме.

Митко Дамов е усмихнат винаги /все се каним да го питаме как го постига, защото се възхищаваме на този подход към нещата и живота въобще/, излъчва фина енергия на много зрял духовно човек, мил, възпитан и толерантен е към суетата наоколо му - хора, камера, гримьор, озвучител, редактори.

Елегантен като малко други софийски мъже, Митко Дамов управлява веригата салони за красота Vogue Vision, дистрибутира и премиум марката за бяла и декоративна козметика La Biosthetique.   



За какво се срещнахме и с какво станахме по-богати след тази среща, следва в редовете >>>

"Казвам се Митко Дамов, и повече от 20 години съм отдаден на идеята да променям света около себе си. Изградих верига от над 20 салона Vogue Vision by Mitko Damov, компанията ми е ексклузивен представител на марката с тотална концепция за красота La Biosthetique Paris, на японските ножици Mizutani и италианската интериорна марка Gamma&Bross. 

Подкрепям Нов Симфоничен Оркестър и Народен Театър “Иван Вазов”.

Работя активно с Департамент Мода на НБУ и съм съосновател на Фондация “Акад. Николай Кауфман”, целяща да съхрани творчеството и да запази ДНК-то на нашето общество. 

Вече повече от 10 години представям гала вечерите на София Филм Фестивал и СинеЛибри със специални прожекции."



V.S.: За теб красотата е?
Митко Дамов:
За мен красотата е всичко, целият ми свят и вътрешен мир. Всичко, което правя, е свързано с красотата, не само отвън, но и отвътре.

V.S.: В един съвършен свят всички ние...?
М.Д.:
Живеем в хармония с природата и се занимаваме с нещата, от които разбираме. Живеем, без да пречим на околните, в един по-чист свят без дим.



 V.S.: Твоят личен принос, за да стане такъв, този наш свят?  
М.Д.:
От началото на творческия ми път следвам собствената си визия и не съм преставал да работя, за да я реализирам. Последния пример е VIP дефилето ми "Utopia".

V.S.: Пушил ли си някога? Какво е отношение ти към кампанията #Unsmoke your world?
М.Д.:
Никога не съм пушил. Кампанията обаче е респектираща и ме впечатли, най-вече с това как една от най-големите тютюневи компании в света се трансформира изцяло, за да подтикне пушачите да спрат цигарите или, ако не могат, да преминат към бездимни алтернативи, за да се изгради един по-чист свят без дим. 

V.S.: Имаш ли поглед върху съотношението unsmoke/smoke сред твоето обкръжение?  
М.Д.:
За съжаление, все още виждам конвенционални пушачи около мен. Бих се радвал, ако всички те разберат за бездимните алтернативи, осъзнаят ползите за себе си и околните и направят промяна като премахнат дима.



V.S.: Забелязал ли си някои от тях да се опитват да преминат към бездимна алтернатива?
М.Д.:
Да, разбира се. Виждам все повече пушачи, които търсят и преминават към бездимни алтернативи на цигарите, ако не могат да ги спрат изцяло.


Да разсеем дима - какво е значението на инициативата #UNSMOKE


V.S.: Твоят начин да ги подкрепиш? Или смяташ, че това е личен избор и ход?
М.Д.:
Винаги съм уважавал решенията на приятелите ми и съм ги подкрепял. Осъзнавам, че промяната невинаги е лесна, затова ги подкрепям в решението им да преминат към алтернативи без дим.

V.S.: Един съвет към тези, които все още пушат?
М.Д.:
Да спрат или да направят промяна - има бездимна алтернатива за удоволствието им, по-малко вредна от цигарите.

V.S.: А към тези, които не пушат?
М.Д.:
Никога да не започват.


#UNSMOKE your world for the Classics: Рубен Лазарев

#UNSMOKE your world for the Good Life: Лидия Манолова



Материалът е изготвен с подкрепата на Филип Морис България.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.