Следва

Кралица Летисия, очарователна в любимото си розово

Ралф Лорън на 80 - гениален дизайнер и още по-гениален търговец. Честито!

Честит юбилей, сър Лорън!

Celebrities преди 4 години

Ралф Лорън, живата легенда на американската мода, е роден през 1939г. в еврейско семейство на имигранти от Беларус - Фрайдл и Франк Лифшиц. Истинското му име е Ралф Руебен Лифшиц, става Лорън 16-годишен. Израства в Бронкс, има трима братя, майката се грижи сама за всички. Ралф започва да помага от много малък - докато е в гимназията DeWitt Clinton в Ню Йорк, работи почасово в големи магазини за дрехи.


1977

Рицар, със звезда на Алеята на славата, човекът, облякъл в божествения син тоалет Мелания Тръмп за деня на клетвата на съпруга й като президент на САЩ, милиардер, изключително стилен и приятен мъж, влюбен в жена си Рики Лоу-Биър от едно 60-ина години, отличен баща на Андрю, Дилън и Дейвид.


Семейство Лорън


Доналд и Мелания Тръмп в деня на клетвата

Заедно с ученето Ралф и работи, като всичко изкарано разпределя между семейството и инвестицията в скъпи дрехи. От 12-годишен се придържа към безупречен класически стил, супер самоуверен е и вярва, че ще успее. Дори записва собственоръчно в годишника за завършването на гимназията, че иска да стане милионер.

В края на 50-те записва "Бизнес" в City College of New York, същевременно работи за Brooks Brothers и Bloomingdales. Прекъсва обаче, за да отиде в армията. През 1964г. е нает катo продавач-консултант на вратовръзки за A.Rivetz & Co., където бързо се оттегчава от модерните тогава тесни тъмни вратовръзки и започва да импровизира с цветни щампи върху по-широки дизайни, които почти веднага привличат окото на Beau Brummell Ties и от компанията го наемат за дизайнер. С парите от дизайнерската си работа и с финансовата подкрепа на Норман Хилтън Лорън основава Polo Fashions през 1968-ма. Същата година лансира първата си мъжка колекция - микс от английски и американски стил, който дефинира буквално представата му за класа. След грамадния успех следват дамска колекция (1971г.), детска колекция, парфюми, обувки, обзавеждане и аксесоари.


1977

През същата 1971г. Лорън отваря магазин в Бевърли Хилс, Калифорния (116-ти поред в САЩ, за да илюстрираме експанзията). Мегабутикът му в елегантния Rhinelander Mansion в Ню Йорк остава в историята като "най-добрият бутик в Америка, може би и в света", според Джон Феърчайлд (собственикът на WWD). Така, само за година, визията "Лорън" е навсякъде, продажбите й са за над 5 милиона долара, а Ралф е най-продаваният дизайнер в Америка.
Сър Лорън е известен и с това, че прави дизайна на костюмите на филми като The Great Gatsby (1973) и Annie Hall (1978). Клиентите му - Франсис Фитцджералд, Уди Алън и Даян Кийтън - повлияват с облеклото си от Лорън на милиони хора и начина им на обличане.


2012


2016

Дизайнерът е носител на наградата на американските модни критици Coty през 1970г., 1973г., 1974г., 1976г., 1977г., 1981г. и 1984г.; наградата за търговец на годината също отива при него двукратно - през 1986-та и 1992-ра.

Известен с благотворителните си инициативи - Лорън създава Ralph Lauren Center for Cancer Prevention and Care към North General Horspital - болница в Харлем, Ню Йорк.

Колекционира автомобили-бижута като Bugatti Veyron, Bugatti Type 57SC Atlantic, един от петте McLaren F1LM, Bentley, Ferrari 250 Testa Rossas, дори създава частен гараж-музей, в който са изложени експонатите от колекцията за радост и на други ценители.

Обожава модата, боготвори работата си: "Това не е работа, това е радост. Това е, което дишам. Това е животът ми."

И още:

"Аз не създавам дрехи, аз сбъдвам мечти."

"Дрехите трябва да носят удоволствие, а не статут."

"Жената не трябва да изглежда като жертва на модата."


1970

"Модата не е етикетът върху дрехите. Не става въпрос за марки. Става дума за това как се изразяваш отвътре."

"Всеки нов ден е причина за самоусъвършенстване."

"Вкусът и стилът са концепции извън гардероба. Те се проявяват в храната, образованието, здравето на вашето тяло, в любовта към органичната храна. Това са неща от същия ред."

"Всичко е възможно и аз съм живoто доказателство за това."


Келвин Клайн и Ралф Лорън


Ралф и Анна Уинтур


Лорън с Майкъл Корс


Блейк Лайвли в Ralph Lauren


Приянка Чопра в Ralph Lauren


Ралф със съпругата си Рики

Честит юбилей, сър Лорън!

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 20 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 21 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.