Следва

Sofia Street Style: Belle de Jour - не с Катрин Деньов, а с Бел Хинова

Trend report: Хей квадратни обувки, хей ги две!

Говорейки за тенденции в обувките за сезон Есен/Зима 2019-та, дизайните с квадратни нослета са едни от първите, които идват наум. 

All fashion преди 4 години

Широката им популярност на улицата от части се дължи на Даниел Лий и всичко, което той прави за Bottega Veneta, радващо се на невероятен успех. Припомняме част от Лий-обсесиите ТУК, ТУК и ТУК.  

Независимо от творенията на младия дизайнер обаче, обувките в квадратен силует са обособен за сезона тренд, на който и имена като Wandler, Proenza Schouler и Nina Ricci се доверяват. 90-тарската им естетика се радва на обожание и купища интерпретации по отношение на ценови клас, височина на тока и цвят. Вълната по конкретния модел стартира още през лятото, когато фините сандали и чехли на ток носеха статус на must-have дизайн, а сега вече, намирайки се официално в есенно-зимния сезон, се радваме на нови и нови силуети в подразделения на стилето дизайна, както и още боти и ботуши, които въпреки грубия в сравнение със сандалите вид, дават свеж прочит на тренда.

Bottega Veneta може и да води класациите по стрийт стайл присъствие, основно с мрежестия си модел на висок ток, но нека това не ни ограничава, а по-скоро вдъхнови стилистично, разглеждайки десетките примери подбрани тук. От селекцията научаваме, че въпреки строгия и дори masculine вид на обувката, той комплиментира еднакво добре контрастни по настроение визии. Намираме дизайнът за удачен избор за съчетаване както с оувърсайзд костюм, така и с женствена драпирана рокля в цвят фукция. Въпреки много модерното си в момента звучене, видът на обувките позволява да се отнасяме към тях като с класически дизайн по отношение на стилизиране, независимо от посоката, която сме поели>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.