Следва

Галерия "Дебют" представя изложба на Ива Хаджиева и Димитър Арнаудов: ЗАЕДНО

Богдан "Chilldays" Плъков - българинът, който снима Наоми Кембъл, Върджил Абло и Кая Гербер

@chilldays

People of art преди 4 години

Чакаме Белослава Хинова, овършала най-големите модни подиума за последния сезон, всеки момент да дойде на гости в Редакцията, докато разглеждаме Богдан Плъков - българинът, който не само снима за Off-White, The Attico, както и лицата на сестрите Хадид, Наоми Кембъл и Кая Гербер, но и още е посочен като един от 100-те артиста за следене от British Fashion Council в списъка им с New Wave: Creative. Виждате ли? Имаме мода, различна от Sofia Fashion Week, в България. И то каква!

Впрочем професионалните пътища на Бел и Боги се пресякоха преди няма и месец - бекстейдж на ревюто на Върджил Абло за Off-White ТУК.

Богдан Плъков или @chilldays е български артист, живее и твори в Милано, но често си идва до България, за да поснима Евелин например.


Евелин Малезанова

Портфолиото му започва с кадри на негови приятели и въобще всичко, което може да се свърже с тийнейджърските години - пътувания, партита, скейт, пей-сърце-ежедневие.

Впоследствие се мести в Милано и започва да снима концерти, основно рап; среща се с хора от индустрията и така си проправя път към възможности, за каквито всеки моден фотограф мечтае - започва да снима за Stüssy, Carhartt & Edwin и др. След година, на концерт на Lil Yachty, се среща с Върджил Абло и му показва портфолиото си. В модната индустрия, за разлика може би от много други, директният контакт е от сериозна важност - изисква се, разбира се, и смелост да покажеш идеите си. Смелост, която Боги има.


Върджил Абло

Върджил харесва работата му и го кани да заснеме едиториал за Off-White - оттогава насам е част от екипа на компанията и работи по много от креативните им проекти. Паралелно с това, Богдан работи с Nike, The Attico, както и индивидуално с някои изпълнители и модели.


Джилда Амброзио

Особен повод за радост е мястото му в класацията на Британския моден съвет - само някои от креативните имена, с които си прави компания ТУК, са Анджелика Хикс, Каролин Даур, Шарлот Джеймс, Шарлот Уейлс, Diet Prada и Тайлър Мичъл (току-що заснел рекламнта кампания за новия аромат на Comme des Garsons), всеки от които може да се похвали с огромна платформа и забележителни модни проекти в сферата си.


Джиджи Хадид


Наоми Кембъл


Кая Гербер


Каро Даур


Върджил Абло


едиториал за Off-White

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра