Следва

Street style: Вдъхновението е в детайлите

Лий Радзивил шик - кои от личните вещи на сестрата на Джаки О. разпродават

Истории от живота: сестрите Бувие или голямата омраза

All fashion преди 4 години

Сестринската връзка на Джаки О. и Лий е максимално комплицирана - първо от ясно изразеното предпочитание към едната от страна на родителите, после от борбата за публично внимание, след това от размяната на мъже, от вечното търсене на признание и още, и още. Колкото и интересната, толкова и сложна, обично-омразната история на една от най-интригуващите двойки сестри разказахме подробно в три части ТУК, ТУК и ТУК - поводът, припомняме, беше кончината на Лий. Коя в чия сянка е живяла, коя е любимката на татко и колкото точно от любовите си са "споделили" - материалите обхващат сериозна част от историите им.

Сега по днешната тема: Каролин Радзивил е широко известна освен в качеството си на сестра на Жаклин Кенеди, и като жена с изискан, префинен и много скъп вкус. Даяна Врийланд, страховитата модна редакторка на Vogue, казва за Лий, че се възхищава на стила й - за разлика от този на сестра й, Първата дама. "Необяснимо е колко скъпо струва да се облече едно толкова дребно момиче", казва пък вторият й съпруг Стан Радзивил.


Коледа у Кенеди

Лий почина миналия февруари на 85-годишна възраст - 20 години след сестра си. Тази седмица семейството й организира аукцион с отбрани вещи от личната й колекция в Christie's, Ню Йорк.

Измежду 168-те предмета, които ще станат обект на наддаване, проблясват спомени за гламурния и необикновен живот на Лий. "Разполагаме с цялата гама на живота й", казва Джонатън Рандел, зам. председател в Christie’s. "Имаме нейна сребърна чаша от 93-та, пръстен от гимназията, порцеланът, който ползва по време на първия и втория си брак, пръстен Givenchy... предоставиха ни толкова много!"

Аукционът включва всякакви предмети, за които може да се твърди, че изграждат този "Радзивил шик": "Ако въобще може да се каже, че имам личен стил, мисля, че е отразен във вкуса и предпочитанията ми към всичко екзотично и неочаквано", разказва самата Лий веднъж.


Лий и Валентино Гаравани

Подборът далеч не се ограничава единствено до бижута - колекциите от модели на Armani, Courreges, Halston и Givenchy, повечето от които направени ексклузивно за нея, без втори дубликат в света, може и да не са включени, но някои "квинтесенциални" аксесоари са:

"Трябваше да включа очилата, защото са толкова дискретни, а това беше тя в същността си - дискретна", отбелязва Рендел, като подсказва, че тези "оръжия на дискретността" не бива да се подценяват. "Ако носиш толкова гигантски очила, не се криеш наистина, нали?" Gucci, Roger Vivier и Dolce & Gabbana моделите (#15, 16 и 17 в галерията), които аукционът предлага наистина внезапно придават "Бувие блясък" на цялото.

Рендел, чийто личен любим предмет от колекцията е фотоалбум със снимки от пътуването на Лий и Джаки до Индия и Пакистан (#2 в галерията), казва, че аукционът вече е успял да привлече тълпа от жени, които се възхищават на стила на Радзивил. "Лий се разглежда като модел за подражание, икона на стила и то не само за жените от нейното поколение. При Каролин говорим за живеенето по един определен начин... тя не беше от хората, които постоянно изпитват необходимостта и нуждата да споделят всичко с всички. Този начин на живот е на изчезване. Изчезващ вид е", завършва Джонатън.

В галерията горе>>> подреждаме двадесет от предлаганите 168 предмета, които ще намерят новите си притежатели този четвъртък. Иначе принадлежат в музей... Повече информация за историята на артукулите откриваме на Christie's.com.


Кадър от въпросното пътуване в Идния и Пакистан

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.