Следва

А междувременно, Ким Чен Ун е на кон

Грандамата на френския шансон Мирей Матийо за първи път в България

Легендарната певица ще изнесе бляскав гала спектакъл на 10 април 2020 г. в София

All About Life преди 4 години

Една от най-големите звезди на френската музика Мирей Матийо ще изнесе бляскав концерт за първи път у нас на 10 април 2020 г. Дебютното гостуване на легендата на френския шансон ще бъде в зала 1 на НДК, по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.



Концертът на Матийо у нас ще бъде едно от малкото й участия извън Франция понастоящем - факт, който прави събитието наистина ексклузивно и рядък шанс за българските ценители на френския шансон и ретро музикалната естетика, които ще получат уникалната възможност да й се насладят на живо.

"Врабчето от Авиньон", както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф, но пътят й е напълно различен.

От началото на кариерата си през 1965 г. Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява публиката с широката си усмивка. "В песните си винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам", споделя певицата. Излизала е пред буквално всякакъв тип публика, в почти всички държави по света. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от големите световни лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. "На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир", разказва за нея мениджърът й Джони Старк и добавя: "Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича".

През 2018 г., след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум "Mes Classiques", в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. "Mes Classiques" (Моите класики) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на покойната си майка. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В "Mes Classiques" влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега.

През 1998 г. е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Билетите за ексклузивния концерт на Мирей Матийо в зала 1 на НДК на 10 април 2020 г. са вече в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg. Първите 500 билета са на промоционална цена с 10 лв отстъпка от всички ценови категории.

Редовните цени са между 60 и 100 лв, както и ВИП места между 120 и 200 лв.

More All About Life