Следва

"Аз съм динамит. Животът на Ницше"

Българката, пробила в Книжния клуб на Опра, с премиера в София - "Майката на дъщеря ѝ"

Над сто и петдесет души се събраха за представянето на "Майката на дъщеря й" пред българска публика.

Books преди 4 години



Официалната премиера на "Майката на дъщеря ѝ" (ИК "Сиела") - трилър/драма за силата на майчината любов и границите, които сме готови да преминем - се състоя в понеделник на 14-ти октомври в литературен клуб "Книгата". Публика от над 150 души се събра, за да се запознае с българския автор, който покори сърцата на американските читатели.

Дебютният роман на Даниела Петрова е публикуван първо на английски от едно от най-големите световни издателства, Penguin Random House. Книгата веднага се превръща в хит - попада в повече от десет класации за най-очаквани книги в Щатите и е специално препоръчана в книжния клуб на Опра. Даниела пише отдавна - нейни кратки разкази, есета и поеми са се появявали многократно в редица престижни световни издания, сред които "Ню Йорк Таймс", "Уошингтън Поуст' и "Мари Клер".



"Малко артисти могат да се похвалят с пробив от този мащаб, да не говорим за писатели, за които английският е втори език", каза писателят и главен редактор на издателство "Сиела"
Захари Карабашлиев. "А колко български творци могат да си представят количеството талант, работа и характер, за да пробиеш в най-голямото издателство в света?"



"След дълга борба с безплодието, Лана най-накрая успява да забременее, благодарение на донор на яйцеклетка. Но тъкмо тогава, когато най-малко го е очаквала, се сблъсква на улицата не с кого да е, а с момичето, дарило яйцеклетката. Катя е студентка, дошла в Щатите от България, импулсивен, свободен дух. За Лана това е началото на неочаквано приятелство след болезнената раздяла с бащата на бебето. Катя не знае с кого говори - даряването е анонимно в крайна сметка - и Лана няма намерение да й казва. Все още.

Но тогава - точно толкова внезапно, колкото се е появила - Катя изчезва. И Лана може би е последният човек, който я е видял. Лана се заравя в миналото на момичето, решена да я открие. Но коя всъщност е Катя? Кой е виновен за изчезването й?

И дали младото момиче наистина не е знаело, че говори с майката на дъщеря си?
Две жени и една тайна преплитат съдбите си в търсене на отговор на най-важния въпрос: Докъде може да стигне майчината любов? И къде започва тя?"

More Books