Следва

Beauty Екстаз в понеделник: Алените устни на Ирина, маникюрът на Марк Джейкъбс & още

Британски пластичен хирург: "Бела Хадид е еталон за красота!"

Ръководителят на Центъра по козметична и пластична хирургия в Лондон, доктор Джулиан Де Силва, не за първи път подрежда знаменитостите в списък по красота.

Celebrity beauty преди 4 години

В тези му дела обикновено помага не специално жури нито пък статистики или анкети - единственият му помощник е правилото на Златното сечение. Спомняте си, че от математическото правило се води и Анастасия Соаре, основателката на Anastasia Beverly Hills, за да създаде грим линията си. Ако ли не, припомняме ТУК.


Джулиан Де Силва, Twitter

На база правилото, въведено от древните гърци, де Силва изхожда с изказването си, че Бела Хадид е еталон за красота. Всъщност специалистът посочва четири лица на известни личности като почти идеално симетрични. Моделът, според доктора, се доближава на 94,35% до съвършенство.

"Бела се оказа явният фаворит в проведените замервания. При нея се наблюдава зашеметяваща лицева симетрия. Брадичката й например, е на 0,3% разлика от идеалната форма", гласи заключението на хирурга.

Де Силва назовава още няколко от своите фаворитки сред звездите, чиито лица са максимално близо до златното сечение. Втора в списъка е Бионсе - при поп дивата има съвпадение, възлизащо на 92,44%.

Трета "по красота" стои актрисата Амбър Хърд, а след нея се подрежда Ариана Гранде с 91,81%.

И все пак, е ли красотата само симетрия, как мислите?

More Celebrity beauty

Лед, вода с лимон и коректор: тайните на перфектната кожа на Ирина Шейк

Celebrity beauty преди 1 месец

От корицата на майския брой на Vogue Italia супермоделът разказа всичко за своята рутинна грижа за кожата, като се фокусира върху наследеното от поколенията жени в семейството й и върху важността да се грижим и за „вътрешната красота“. Защото истинската красота се крие в това „да се държиш винаги като дама“, както често повтаря майка й.

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 месеца

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.