Британски пластичен хирург:

Британски пластичен хирург: "Бела Хадид е еталон за красота!"

Ръководителят на Центъра по козметична и пластична хирургия в Лондон, доктор Джулиан Де Силва, не за първи път подрежда знаменитостите в списък по красота.

В тези му дела обикновено помага не специално жури нито пък статистики или анкети - единственият му помощник е правилото на Златното сечение. Спомняте си, че от математическото правило се води и Анастасия Соаре, основателката на Anastasia Beverly Hills, за да създаде грим линията си. Ако ли не, припомняме ТУК.


Джулиан Де Силва, Twitter

На база правилото, въведено от древните гърци, де Силва изхожда с изказването си, че Бела Хадид е еталон за красота. Всъщност специалистът посочва четири лица на известни личности като почти идеално симетрични. Моделът, според доктора, се доближава на 94,35% до съвършенство.

"Бела се оказа явният фаворит в проведените замервания. При нея се наблюдава зашеметяваща лицева симетрия. Брадичката й например, е на 0,3% разлика от идеалната форма", гласи заключението на хирурга.

Де Силва назовава още няколко от своите фаворитки сред звездите, чиито лица са максимално близо до златното сечение. Втора в списъка е Бионсе - при поп дивата има съвпадение, възлизащо на 92,44%.

Трета "по красота" стои актрисата Амбър Хърд, а след нея се подрежда Ариана Гранде с 91,81%.

И все пак, е ли красотата само симетрия, как мислите?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.