Следва

"Въх, уби мъ!" Ицо Хазарта има хора навсякъде

Джаки О. и Кейт Мос в късометражния филм на София Копола за Chanel

Късометражката на Копола отразява еволюцията на френската модна къща

Movies & TV преди 4 години


София Копола за Chanel

София Копола, дългогодишен приятел на Chanel, проследява историята на френската модна къща във видео трибют към бранда-емблема на френската мода. С акцент върху някои от най-иконичните за марката образи и изготвен като за "загрявка" преди изложбата, озаглавена Mademoiselle Privé, в Токио, филмът отразява всичко-Chanel, но през призмата на София.

Стартиращ с кадри от много ранна в историята на Chanel реклама с главно действащо лице Катрин Деньов, филмът продължава с обход на някои от най-запомнящите се презентации през годините - от архивни шоу-ревюта до дефилето за актуалния сезон Есен/Зима 2019, където Виржини Виар дебютира като Креативен директор за Къщата. Сюжетът, разбира се, няма как да мине и без творческото присъствие на Карл Лагерфелд, огромна част от историята на марката, редом до някои от най-големите му музи през годините.


София Копола и Карл Лагерфелд

Копола компилира известни рекламни кампании с кадри, разкриващи света на Chanel зад кулисите, и архивни фотографии от ателието на самата Коко в Париж, за да маркира пътя, който изминава модната къща в своята еволюция. От основаването й през 20-те години на миналия век от небезизвестната и небезизвестна с противоречивостта си Коко Шанел до мултимилиардната компания и модна сила в днешни дни.

Участват всички, които значат нещо в модния свят - Мерилин Монро, Кейт Мос, Катрин Деньов, Джаки О., Фарел Уилямс, Лили-Роуз Деп, Тилда Суинтън и редица други. Действието се развива на музикалния фон на Grimes.


Карл и Лили-Роуз

Гледаме "In Homage to Mademoiselle":

More Movies & TV