Следва

Trend Report: Cuff-corsets или да си "завържеш" глезените

Кой кой е в модата днес: Стайнберг, рускинята-машина

КОЙ КОЙ Е В МОДАТА ДНЕС

All fashion преди 4 години

Това красиво момиче е на 17, идва от Новосибирск и е най-желаното руско име от младото поколение модели, сред които и нашите родни Белослава и София, припомняме ТУК.

На съвсем скоро отшумелите пролетно-летни ревюта в главните 4 модни столици - Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, госпожица Стайнберг навъртя цели 37 дефилета, което е своеобразен рекорд, както и силно обещание за каквото предстои в кариерата й на модния небосклон.

Леко сурова на вид, тъмна, скулеста и с вайба на бунт, който я обвива, тя буквално се оказа явление, като пресметнем огромния букерски и дизайнерски интерес да бъде наета, за да дефилира. Като тук говорим, освен за невероятното число 37, което я нарежда на третото място по брой "извървени" ревюта този сезон, и за набора от най-най-важни имена в бизнеса, нетърпеливи да я ангажират.

Именно тази млади дама откри Paco Rabanne, пак тя закри Boss и, следва да признаем, изглежда страхотно в най-различни стилови интерпретации и дизайнерски идеи, доведени до пълно съвършенство от стилистите на всяко отделно шоу: от тези с траш и метъл внушение, сред които R13, така и класическите, като Michael Kors, чак до най-фините и женствените - Valentino и Simone Rocha.


Пролет/Лято 2020: Simone Rocha, Valentino, R13

Стайнберг нормално фокусира небивал интерес у колегите, следва интервюто й за Vogue, в което научаваме повече за новосибирката с кариера за завиждане:


Пролет/Лято 2020: Dior, Celine, Prada

Тежко натоварване пое на раменете си този сезон, много ревюта ти се струпаха, как си почиваш?
Спя. Много спя и по възможност прекарвам повече време сама.

Разкажи ни за детството си, с какво се занимаваше като малка? Интересуваше ли те модата, казваха ли ти, че приличаш на модел?
Бях самотница - с мен самата никога не ми е скучно. Ходех на рисуване в художествена школа и се занимавах с всичко това, което правя и сега. Че приличам на модел започнаха да ми казват доста рано, после ме откри скаут, и всичко се завъртя.

Как стана това и как реагираха родителите ти?
Бях на 12, показахме мои снимки на регионалния скаут, той пък изпрати портфолиото на агенцията-майка Avant, които почти веднага ме извикаха в лагера за модели Avant Camp. Родителите ми без проблем ме пуснаха да работя. С училището също всичко се реши от само себе си и аз просто заминах на първия си работен ангажимент в Япония.

 

Кой ти предложи да смениш имиджа си? Как реагира на това?
Да се подстрижа ми предложиха в британската ми агенция Storm Management. Оказа се удар в десетката /през ноември 2018-та моделът променя имиджа си, отрязвайки косата на каре, след което започва да получава и поканите да сътрудничи на най-големите/.

Защо като модел използваш само фамилията си?
София е най-популярното име в света и аз не се идентифицирам много с него. Много хора си избират псевдоними, а на мен не ми се наложи дори да мисля. Имам еврейски и полски корени, оттам и фамилията.

Първото ти шоу беше много високата летва Jil Sander, разкажи ни за чувството?
Много се притеснявах. Подкрепи ме и ме успокои супермоделът Гидре Дукаускайте и всичко мина отлично.


Jil Sander Есен/Зима 2018

Най-удивителното за теб в работата на модел?
Колко много рускини смe в индустрията.

Факт е, че за времето, в което работиш като модел, си се изменила много външно. Какво се промени вътре в теб, измени ли се характерът ти, усещането за самата теб, погледът ти върху света?
Станах по-общителна, по-рано това ми се удаваше много трудно. Моделският бизнес е преди всичко комуникация — с клиентите, с агенциите, затова ми се наложи да се понауча.

Имаш отличен стил. Комбинациите, които демонстрираш като стрийт стайл, са отчетливи, много характерни и много по-впечатляващи от тези на други твои колеги. Откъде идва вдъхновението ти, кои брандове предпочиташ?
Благодаря! Нося Tommy Hilfiger и Givenchy, много от нещата ми подариха дизайнерите. Вдъхновявам се от Париж и Лондон, от хората и културата им и от самия стрийт стайл там.


Седмица на модата в Париж; снимка: Jonathan Daniel Pryce

С кои от моделите си приятелка?
С Алиша Несват от главната ми агенция Аvant.

Отдавна искаше да работиш с Маржела и този сезон най-накрая получи възможността си, разкажи ни за ревюто, за преживяването.
Джон Галиано ми подаде ръка, нарече ме "сестра по стил" и беше във възторг от кецовете ми (бяха като напръскани с кръв).

Сътрудничеството с кого отчиташ като най-паметно?
Точно с него - с Галиано! Още и с Джейсън Ву и Никола Гескриер.

Какво те вдъхновява, каква музика слушаш?
Харесвам Limp Bizkit и Мерилин Менсън.


Maison Margiela Пролет/Лято 2020

Снимаш хубаво, откъде това увлечение?
Снимам по вътрешен импулс с обикновен Canon. Имам отделен Инстаграм @steinbergsartifice — там можете да видите какво се получава.

Как прекарваш свободното си време?
Рисувам.

Три неща, които не знаем за теб?
Не понасям миризмата на малини. И малини по принцип. Затова пък обожавам кучетата, но моят питомец почина, докато бях на проби преди едно от последните ревюта.

Бъдещите ти планове?
Да стана дизайнер.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.