Следва

Fashion Starter: Джонатан Андерсън, младият Джани Версаче, който мрази роклите

Trend Report: Cuff-corsets или да си "завържеш" глезените

Седмиците на модата, освен със страхотни интерпретации на вече присъстващите тенденции, често очароват със зараждащи се съвсем нови такива, директно на улицата.

All fashion преди 4 години

Пример за подобна тренди вълна се развива усилено в момента, а темата е съсредоточена около стилизирането на обувките с връзки и панталоните. Обувките с каишки около глезените се заиграват по интересен начин с крачолите на панталоните, настанявайки се върху тях, вместо под, за да създадат изцяло нова визия на познатото до болка съчетание.

За основоположник на макро тенденцията се смята стилистката Мари Ше, която стилизира лукбука на Bottega Veneta за resort 2020-та. Там стайлинг идеята като че ли се появява за първи път този сезон, а влиянието на креативния директор на Bottega Даниел Лий вече е достатъчно голямо, за да превърне в тренд всеки един щрих, излязъл изпод името на старата италианска къща. Оттогава насам малкият, но впечатляващ трик се появява често по време на модните седмици - в Копенхаген през лятото и особено често в Париж и Милано този септември.


Bottega Veneta Резорт 2020-та

Феновете на #NewBottega бързат да подкрепят идеята, показвайки завидни интерпретации със своите прави или палацо панталони. Ако в началото стайлинг решението се уповава основно на сандалите с каишки около глезена, които са сякаш правени за този вид панталони, то с течението на есенно-зимния сезон се раждат и примери, според които ботите са не по-малко добра идея, а вместо с каишки боравим с допълнително поставени връзки за обувки. Подбраните тук кадри пък илюстрират и двата безпогрешно работещи маниера, които ударно да ни заредят с доза вдъхновение в началото на работната седмица.

More All fashion