Следва

Прясно разговорихме за вас: Диана - до Джорджия и назад

Големите любовни истории: Хоакин Финикс и Руни Мара, най-интригуващият романс в Холивуд

Те живеят в собствен свят, do not disturb, пише на табелката му.

Love преди 4 години

Стъпките на любовната им история проследяваме почти интимно, благодарение на едно интервю.

Дадено от Жокера, т.е. от актьора, който го изигра брилянтно, пред Vanity Fair, в което Хоакин Финикс споделя огромната си, всепоглъщаща любов към едно крехко момиче.



Говорим за любовта до лудост. Любовта на актрисата, изиграла Мария Магдалена, Руни Мара, и Хоакин. Най-интригуващият романс в Холивуд. 


"Тя ме мрази", помисля си той, когато я среща на снимачната площадка на "Тя" (2013). С течение на времето ще разбере, че е просто "срамежлива". По принцип извънредно дискретен по отношение на връзката им, актьорът е неочаквано откровен в това необичайно интервю, в което се говори за първите стъпки на една голяма любов.  



"Тя е единствената жена, с която някога съм се свързвал по интернет, признава той, почти невинно. Бяхме само приятели - от тези, които си разменят имейли. Никога не бях правил нищо подобно. Никога не се бях свързвал с жена по Интернет."

Една двойка бунтари
Първата им среща, през 2013 г., е фиаско. Руни Мара в онзи момент е във връзка с режисьора Чарли Макдауъл (The Discovery), тригодишна, при това. В същия момент Хоакин Финикс скандализира с връзката си с деветнадесетгодишната DJ Allie Teilz, вярно, историята продължава едва 3 месеца.

През 2016-та актьорът е обявен от таблоидите за свободен. Т.е. ерген. Едновременно, но вероятно неслучайно, Руни не е публично засичана с режисьора, своя приятел, от месеци.



Постепенно, по завоите и чупките на живота, пътищата на двамата се пресичат пак в Италия, където са снимките на Mary Magdalene (2016). Мара е в главната роля, той e Исус. На минутата двамата се влюбват безумно. Изключително дискретни, един-едничък откраднат момент на балкона в хотелска стая в Матера ги издава - вижда се как двамата пушат и бъбрят влюбено. "Работиха заедно в "Her", "Marie Madeleine" и след това в общия им проект им "Don't Worry, He Won't Get Far on Foot" (2018)" на Гас Ван Сент, това е", излизат в защита говорителите на двамата. "Добри приятели са от много време насам."

Влюбените бунтари не улесняват работата на пиарите им - през януари 2017-та той пропуска наградите "Златен глобус", за да е с нея на ваканция "в пустинята", както съобщава Page Six. Единственият "недостатък" - филмът, в който Руни Мара участва, е номиниран в четири категории. Неочакваното се случва в нощта на закриването на Фестивала в Кан, на 28 май 2017 година. Тя блести в бяла Dior с яка тип Питър Пан, той очарова la Croisette в черен костюм и папийонка. В аудиториума Lumière Хоакин Финикс, тъкмо взел наградата "Най-добър актьор" за ролята си във филма A Beautiful Day, хваща за кратко ръката на своята приятелка, прегръща я нежно и на слизане от сцената.

В техния собствен балон
През септември 2017-та Хоакин Финикс признава пред New York Times, че Руни Мара се е преместила при него във вилата му в Холивуд Хилс. Случайно двамата харесват точно един и същи начин на живот. "Не обичат да излизат, разказва анонимен източник. Обичат все да са си двамата. Живеят в свой собствен балон."  И двамата са вегани, гледат по 10 часа документалния сериал The Staircase, ходят на уроци по карате.

Без да броим (многото) среднощни разговори: "Руни ми каза миналата вечер: "Осъзнаваш ли колко много благоприятни възможности си имал? Всички тези филми?", разказва 44-годишният актьор пред Vanity Fair. Отговорих: "Така е, имах късмет". Накратко, пазят личното си пространство и извънредно рядко си позволяват публични появи - като на 2-ри август, например, когато на вечеря в Лос Анджелис ги вижда маса народ, облечени в кореспондиращо черно и бяло. 

Един непоносим малък дракон
През май, диамантеният пръстен, носен от Руни Мара, повдига нови въпроси. Сгодени? Вече? Твърде вероятно - през лятото, източници, близки на двойката, потвърждават събитието пред Us Weekly. Двамата обаче мълчат като риби, разменяйки техни си, кодирани съобщения.

На 9 септември Хоакин Финикс става лауреат на People’s Choice Award на фестивала в Торонто за Жокера и приковава вниманието на публиката към своята красавица: "Едно последно нещо, някъде тук, не знам точно къде, се намира един непоносим малък дракон, и искам да му изтръгна крилете и да направя от тях завивка, под която да заспя завинаги, заявява той. Обичам те. Благодаря."

Странно отдаване на почит към тридесет и четири годишната актриса и към ролята й като Лисбет Саландер в "Миленуим", маркирана с татуировка дракон. На 28 септември двойката, облечена изцяло в черно, подава нос на предпремиерата на Joker на Тод Филипс в Лос Анджелис. Пристигнали ръка за ръка, Хоакин Финикс и Руни Мара разменят съучастнически погледи и усмивки. Странен лъч светлина върху този мистериозен романс, изживяван под сянката на Хълма.

Мистериозен и много красив.

More Love