Следва

De Staat с участие в Sofia Live Club

Какво да четем: Грета Тунберг и първата й книга на английски

Книжарницата на чудесата & Страната на книгите!

Books преди 4 години

В импровизирания ни #bookclub тази седмица залагаме на темите Екология и Медии.

Реки от мнения, съждения и коментари можем да открием и по двете, но защо да предпочетем тъкмо първата книга на Грета Тунберг и The Medium is the Message на Маршал Маклуън и Куентин Фиоре, разказва bookclub-лекторът ни Надежда от Elephant Bookstore: 



Първото ни предложение за тази седмица е пряко свързано с така нашумялата млада еко защитничка Грета Тунберг, именно защото това е първата й книга на английски език - No One is Too Small to Make a Difference.



Четивото представлява сборник от речите и мислите на младoто момиче и ни дава добра възможност да се запознаем с нейните идеи и амбиции относно климатичните промени.

С речите си Грета показва, че наистина никой не е прекалено малък, за да направи промяна и че всичко е в ръцете на младите хора, надявайки се "микрофонът й да не бъде изключен" и думите й да стигнат до възможно най-много от нас.


Какво знаем за Грета Тунберг, 16-годишното момиче, което кара "големите" да се засрамят




Второто 
ни предложение пък е насочено към основния източник на информация - медиите.



The Medium is the Message на Маршал Маклуън и Куентин Фиоре разкрива тайните на медиите и ни кара да се замислим върху самото послание  "medium is the message", с което е най-известен и един от авторите.



Книгата е невероятна комбинация от съвременни и класически визуализации и любопитни факти и цитати, превръщайки се в идеалното четиво за съвременния и информиран човек.


Elephant Bookstore е на ул. "Цар Иван Шишман" 31
 

More Books