Следва

Какво носи Редакцията: Какви щастливци сме да живеем в свят, който има Октомври!

Street style отскок за Chopova Lowena, българо-британският бранд за плетени пуловери и плисирани поли

Величка, Пенка и Ирена плетат на една кука пуловери за Chopova Lowena по 545 паунда всеки

Street Style преди 4 години


Лора (вляво) и Ема (вдясно); снимка: The New York Times

Ема Шопова и Лора Лоуена са строго отдадени на идеята за работа с автентични материали и техники, което прави захранването на нуждите на голям ритейлър като MatchesFashion.com (първият, който ги нарежда сред предлаганите си дизайнери) почти непосилна задача. След като първото зареждане от 30 артикула се разпродава за ден, двете момичета разполагат с горе-долу също толкова време да изработят още поне 30. Трудна задача за ръчната изработка, но Ема и Лора се справят. От W Magazine твърдят, че "само две години след старта на компанията, вече всички са чували за Chopova Lowena - от най-сериозните купувачи в Dover Street Market до Българското национално радио". Припомняме алтернативната първа рекламна кампания на марката, която разгледахме преди близо година ТУК


Алтернативната рекламна кампания, заснета в България

Темата обаче днес е друга - всяка част от колекциите на двете дизайнерки, припомняме, дипломантки на Central Saint Martins, е единствена по рода си, неповторима, но въпреки това лесно разпознаваема като част от линията на марката. А и как няма да е - назовете дори само една друга марка, която адаптира национални български облекла и ги прави достойни за стрийт стайл секцията. Тук отново ще цитираме колегите от W Mag, според които "моделите на Chopova Lowena заимстват елементи от традиционни български облекла, които са създадени, за да топлят яйчниците". Вярно, че българските баби са особено притеснени, що опре до "изстиването на яйчниците", но не сме и предполагали, че подобно сравнение ще намери място в едно от най-престижните американски издания. Ех, и ний сме дали нещо на света!

Пак се отклонихме. За стрийт стайла: Едновременно изненадващо и разбираемо е защо моделите на Chopova Lowena започват да се появяват все по-често в уличния стил - стрийт стайлът позволява на подобни екстремно различаващи се дизайни да изглеждат сравнително "носими"; в онлайн магазина или на закачалка нещата невинаги изглеждат толкова лесни за стилизирине, докато на улицата е друго.

Излагаме няколко примера за стрийт стайл отскок на седмицата:

More Street Style